47ste Paulusfeesten – een feest voor iedereen!

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

Maar liefst 120 binnen- en buitenlandse acts zijn van de partij op 47e editie van de Paulusfeesten. Van 12 tot en met 18 augustus tekenen ze present op verschillende podia, in unieke binnenlocaties zoals ‘Het Dukertje’ (een zeecontainer) of als straattheater. Eén derde van de acts heeft een link met Oostende of omgeving, maar ook buitenlands talent zal er niet ontbreken. Kortom: een gratis feest voor jong en oud, een feest voor iedereen.

Dankzij de steun van haar sponsors en Stad Oostende investeren de Paulusfeesten deze editie 10% extra in hun programmatie. Op enkele namen na is het programma zo goed als rond. Elke avond op het St.Petrus- & Paulusplein zit verpakt in een specifiek thema. Er is de openingsavond met Laura Tesoro en daarop een ‘Ostenschen Avond’ waar de geest van Lucy Loes nooit veraf is. De jongerenavond ontvangt Uit@Oostende, met niemand minder dan REGI en DiMARO in hun kielzog. Helemaal warm wordt het op de zwoele Afro P-avond, vol wereldmuziek. De beruchte Tribute Night biedt perfecte imitaties van enkele wereldsterren. Eén van de toppers is ongetwijfeld de Q-Party van Q-Music. De radiomakers verlaten hun Q-Beach-House om het St.Petrus- en Paulusplein om te toveren in een grootse openlucht party voor jong en oud. De afsluiters zijn verpakt in een stevig rock-jasje op de ‘Extra Vaganza’-avond. Drum Spirit zorgt voor het slotfestijn.

Het JAC vertoeft zeven dagen lang in haar lokalen in de Dekenijstraat en biedt er optredens aan van verschillende bands. Het Pauluspleintje, waar het feest ooit begon, blijft een plek om samen te genieten van sfeer, fijne optredens en rondreizend talent van 14 uur tot middernacht. Met lokale helden, zoals bv. DJ Moustache, sluiten we elke avond in stijl af.

“Vorige jaar hebben we de kleurrijke pagodetenten geïntroduceerd, dit jaar zetten we onze vernieuwing verder met twee nieuwe feestlocaties”, vertelt voorzitter van de organisatie Joris Pollet. “Het grasplein tussen de St.Petrus- en Pauluskerk en de Jozef-II straat wordt een gezellige zithoek met eet- en drankstandjes. En tussen de optredens door geven de DJ’s van CHAUD een stomende set in Het Dukertje, een zeecontainer. De naam is een knipoog naar het voormalig kleine viaduct op de wijk Konterdam.” Op de pleinen zal er kleurrijke decoratie te zien zijn naar een ontwerp van leerlingen van het Ensorinstituut.

De affiche werd ontworpen door creatieve duizendpoot ‘Seamoose’ Bart Simoens. Het op en top Oostendse karakter van de Paulusfeesten vinden we terug in heel wat ludieke elementen op de affiche, met centraal een grote lachende mossel. Deze mossel zul je ook zien opduiken in een promofilmpje van het evenement, gemaakt door Geert Germonpré.

“De Paulusfeesten gingen van start als een feest door en voor Oostendenaars, maar groeiden uit tot zoveel meer. Ze vormen de feestelijke verbinding tussen onze inwoners, verenigingen en toeristen. Ze krijgen dan ook de volle steun van de Stad en van Toerisme Oostende” zegt burgemeester Bart Tommelein. “Maar de Paulusfeesten zouden niet bestaan zonder de vele vrijwilligers die dit gratis evenement mee realiseren. Dankjewel aan de meer dan 400 vrijwilligers die hun beste beentje voorzetten om er opnieuw een fantastisch feest van te maken!”

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.