Tommelein in OLVO

Bart Tommelein huldigt zonnepanelen Onze-Lieve-Vrouwecollege in

Posted on Posted in Energie, Oostende

Het Onze-Lieve-Vrouwecollege in de Gerststraat is de eerste lagere school in Oostende die zonnepanelen plaatste op hun daken. Vlaams minister van Energie en oud-leerling Bart Tommelein mocht vanmorgen de installatie inhuldigen: ‘Zonnepanelen zijn dé ideale manier om als school te investeren in hernieuwbare energie en zo de eigen elektriciteitsfactuur te laten dalen.’

De gebouwen van het Onze-Lieve-Vrouwecollege in de Gerststraat ondergingen in de eerste helft van dit schooljaar een grondige opknapbeurt. De school kampte met plaatsgebrek. Op de zolder werden daarom vier nieuwe lokalen ingericht. Er kwam een grondig geïsoleerd nieuw dak, verluchting en nieuwe verlichting. Het vijfde en zesde leerkaar krijgt vanaf nu les in deze nieuwe klassen. Er werden eveneens 44 zonnepanelen geplaatst op de daken. De school verlaagt op die manier de eigen energiefactuur en helpt Vlaanderen bij het bereiken van de Europese klimaatdoelstellingen.

‘Mooi om als oudleerling te zien dat mijn oude school nog steeds pionier is op vele vlakken. Pegasus was de allereerste school in Oostende om zonnepanelen op zijn gebouwen te leggen en het is een goede zaak dat OLVO nu als eerste lagere school de pioniersrol op zich neemt. Ik wil hen dan ook bedanken om hun steentje bij te dragen aan een groenere toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen’, glundert Bart Tommelein.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.