Groepsfoto, lijst open VLD

Bart Tommelein stelt ‘open lijst’ voor in Oostende

Posted on Posted in Oostende

Vandaag stellen de Oostendse Liberalen en Democraten hun ploeg voor. Onder leiding van Bart Tommelein trekken deze 20 mannen en 21 vrouwen onder de naam Open Vld Oostende op 14 oktober 2018 naar de kiezer. ‘Samen met dit energieke team ga ik graag de strijd om de stem van de kiezer aan. Ik ben ervan overtuigd dat we met onze aanpak het bestuur van onze stad, de Oostendenaar en Oostende zelf kunnen versterken’, aldus Bart Tommelein.

Open Vld Oostende stelde vandaag haar volledig team voor. Maar liefst 26 nieuwe gezichten versterken de lijst van Bart Tommelein, 18 onder hen hadden geen partijpolitieke binding. Opvallende naam is die van de bekende cardioloog Pedro Brugada, die in Oostende komt wonen. Jongeren krijgen prominente plaatsen, een kwart van de lijst is jonger dan 35 jaar en de gemiddelde leeftijd is 48 jaar. Er staan meer vrouwen op de Open Vld-lijst dan mannen.

Bestuur versterken

Eén van de speerpunten voor Open Vld Oostende is duidelijke communicatie met Oostendenaars en ondernemers in de stad, ook via sociale media. Vandaag bestaat er geen aanspreekpunt in geval van problemen met het stadsbestuur. Een onafhankelijke ombudsdienst is een must voor een goed bestuur. Ook de belastingen worden onder de loep genomen. ‘In Vlaanderen zetten we volop in op belastingverlagingen. We hebben onder andere de koopbelasting voor de eigen woning verlaagd. Maar liefst 2/3 van de woningen in Oostende is goedkoper dan 220.000 euro, waardoor je een korting krijgt van 5.600 euro bij de aankoop’ zegt Bart Tommelein. ‘Ik wil in Oostende hetzelfde doen, minder belastingen voor Oostendenaars en ondernemers. Ook de taks op tweede verblijven moet naar omlaag.’

Oostendenaar versterken

In Oostende wordt één kind op drie geboren in armoede. De liberalen willen armoede aanpakken bij de wortels, onderwijs vormt de sleutel hiertoe. Onder meer door sociaal assistenten in te zetten, willen ze ouders aansporen om hun kinderen naar de kleuterklas te sturen. Oostende kent ook een onveiligheidsgevoel, er is heel wat overlast: sluikstorten, hondenpoep, … Veiligheid is een prioriteit voor de liberalen. ‘We kiezen voor een lik-op-stukbeleid voor wie zich niet aan de regels houdt en het voor anderen verpest. De positieve sociale controle verhogen we door middel van goed georganiseerde buurtinformatienetwerken, zo kunnen we de stad leefbaarder maken, sámen met de Oostendenaar’, aldus Bart Tommelein.

Oostende versterken

Open Vld Oostende is ervan overtuigd dat Oostende zichzelf kan versterken door in te zetten op innovatie. Het mobiliteitsvraagstuk is een hele uitdaging waar een totaalaanpak voor nodig is. Die willen ze ontwikkelen in overleg met Oostendenaars en ondernemers. De liberalen hebben ook oog voor de verloederde delen in de stad. ‘Met onder andere een deel van de meerinkomsten uit de onroerende voorheffing van nieuwe appartementen in de stad, willen we een fonds opzetten om buurten op te waarderen’, besluit Bart Tommelein.

De volledige lijst:

Lijst Open Vld Oostende

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.