Beach team sensibiliseert de strandbezoekers

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

Vanaf 1 juli tot en met 31 augustus zal een groep van jobstudenten opnieuw een extra oogje in het zeil houden en bezoekers informeren op het strand van Oostende. Voor het vijfde jaar op rij zorgt het Beach Team ervoor dat duizenden strandbezoekers optimaal kunnen genieten als ze naar het strand gaan.

De jongens en meisjes van het Beach Team hebben een algemene stewardfunctie. Ze beantwoorden toeristische en praktische vragen, houden een oogje in het zeil wat de veiligheid betreft en contacteren de politie indien nodig. Het Beach Team is constant aanwezig op en rond het strand waardoor ze meteen opmerken wat er eventueel zou kunnen fout lopen. Mensen die de meeuwen voederen of honden op het strand laten tijdens de dag, worden daarop aangesproken. Maar het Beach Team let ook op kapotte verkeersborden, auto’s op de Zeedijk, … en grijpt waar nodig snel in. Door de opvallende rode kledij – gesponsord door Brooklyn – is het Beach Team makkelijk te herkennen.

“Naar het strand gaan moet voor iedereen plezant zijn en ook deze zomer moeten we daar op toezien. Elke bezoeker moet dan ook zijn verantwoordelijkheid nemen en rekening houden met de gebruiken en regels op het strand. Afval achterlaten in de vorm van flessen, kartonnen dozen of sigarettenpeuken moet snel opgemerkt worden. Alleen dan kunnen we deze mensen aanspreken en sensibiliseren.”, aldus burgemeester Bart Tommelein.

Nieuw dit jaar is dat de focus om deze taken uit te voeren op Het Nieuwe Strand ligt, de projectzone waar nieuwe ideeën en projecten rond ecologie, veiligheid en gezondheid uitgetest worden. Deze zone, tussen de beachbars Polé Polé Beach en Bondi Beach, zal in juli en augustus rookvrij worden. Het Beach Team zal bezoekers daar aanspreken over het feit dat er niet gerookt mag worden en maakt de strandgasten erop attent om regelmatig water te drinken en zich in te smeren voor de zon.

Daarnaast zal er gratis drinkwater zijn via drinkfonteinen. In samenwerking met Dopper en Herr Seele komt er een unieke ecologische drinkfles. Ook de verdwaalpalen op dit stuk strand werden aangepast naar emoji-verdwaalpalen.

Tot slot wordt er op Het Nieuwe Strand ook ingezet op gescheiden afvalophaling. Het Beach Team slaat hiervoor de handen in elkaar met de stadsdiensten en de Proper Strand Lopers om onder de noemer #STRANDHELDEN het strand net te houden. Het Beach Team, dat zeer vaak ter plaatse is op Het Nieuwe Strand, krijgt ook de nodige communicatiemiddelen om in nauw contact te staan met de dienst Openbaar Domein om overvolle vuilnisbakken snel te kunnen signaleren.

Het Beach Team zorgt er met andere woorden voor dat bezoekers optimaal kunnen genieten van hun strandbezoek.

Kort samengevat zullen ze:

  • bezoekers van Het Nieuwe Strand attent maken op de regels en gebruiken in die zone
  • de algemene stad- en strandbeleving in het oog houden: geen meeuwen voederen, honden enkel op het Klein Strand
  • een stewardfunctie vervullen: kijken waar er problemen zijn, indien mogelijk zelf oplossen of signaleren aan de bevoegde diensten
  • peukenhouders en afvalzakjes uitdelen
  • nakijken als er geen objecten de vuilnisbakken blokkeren
  • volle vuilniszakken vervangen
  • vuilnisbakken reinigen
  • assistentie verlenen aan de redders bij verloren gelopen kinderen
  • verdwaalarmbandjes uitdelen

‘s Avonds zal het Beach Team samen met de Proper Strand Lopers het strand tussen het Klein Strand en het Kursaal reinigen zodat de toeristen die de dag daarop naar het strand afzakken, in optimale omstandigheden kunnen genieten van een dagje aan zee.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.