MUZEE

Bijna 7,4 miljoen euro Vlaams geld voor renovatie MuZEE

Posted on Posted in Oostende, Vice kabinet

MuZEE, het Kunstmuseum aan Zee, in de Romestraat in Oostende kan tot 2024 rekenen op 7,39 miljoen euro voor een grondige renovatie. Dat heeft Vlaams minister van Cultuur Gatz beslist. Oostendenaar en Vlaams collega-minister Bart Tommelein is opgetogen: “MuZEE zet Oostende mee op de kaart als kunststad, maar een verbouwing dringt zich op. Met Vlaamse middelen wordt dit pareltje nog mooier.”

Begin dit jaar heeft de provincie West-Vlaanderen het museum MuZEE overgedragen aan de Vlaamse overheid. Vandaag heeft de Vlaamse regering op voorstel van minister Gatz de verdeling van de middelen voor het meerjarenplan 2018-2024 bekendgemaakt. Voor MuZEE gaat het om 7.389.500 miljoen euro. De middelen zullen de komende jaren worden ingezet voor een grondige verbouwing.

Vlaams viceminister-president Bart Tommelein: “MuZEE heeft een prachtige collectie met onder meer vele werken van grootmeesters Ensor, Spilliaert en Permeke. De renovatie van het gebouw zal ertoe leiden dat de collectie en tentoonstellingen nog beter tot hun recht komen en bezoekers nog beter hun weg vinden naar MuZEE.”

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.