Inhuldiging laadpaal Luminus

EDF Luminus opent netwerk met 25 snellaadstations

Posted on Posted in Energie, In de pers

Belga | EDF Luminus heeft maandag zijn netwerk met snelladers voor elektrische voertuigen geopend. Dat gebeurde in Oostende in aanwezigheid van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein. De snellaadstations maken deel uit van een Europees netwerk Unit-E dat al 300 laders telt.

Een wagen voor 80 procent opladen in amper 30 minuten tijd: EDF Luminus maakt het mogelijk met achttien snelladers aan de tankstations van Q8 en nog eens zeven bij retailer Decathlon. De snellaadstations zijn van de nieuwste generatie en er kunnen 2 wagens tegelijkertijd opladen. Het laadvermogen bedraagt 50 kW.

“Elektrische wagens zie je al vaak in het straatbeeld, ze zijn stil, aangenaam om mee te rijden en ze hebben aanzienlijk minder impact op ons leefmilieu dan een klassieke wagen. Maar één van de factoren die mensen toch nog weerhouden om voor zo’n wagen te kiezen, is de beperkte beschikbaarheid van laadinfrastructuur. We zijn dan ook blij dat we hier een oplossing voor kunnen bieden door mee te werken aan een landelijk dekkend netwerk”, aldus Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus.

“Om mensen over de streep te trekken om elektrisch te rijden, is er voldoende laadinfrastructuur nodig. Snelladers waarmee je in een halfuurtje tot 80 procent van je capaciteit oplaadt, geven extra vertrouwen. Dit snellaadnetwerk met 300 snelladers in heel Europa kan er mee voor zorgen dat elektrisch rijden niet stopt aan de grenzen en dat de elektrische auto echt definitief doorbreekt”, vult minister Tommelein aan.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.