Bart Tommelein en kinderen

Gewoon Bart: Samen leven? gewoon doen.

Posted on Posted in Oostende

Integratie, diversiteit, gelijke kansen,… Het zijn woorden die we zo vaak horen. Laten we naar de feiten kijken: in Oostende leven 134 nationaliteiten. Oostende wordt dus niet divers, maar is het al. Met die diversiteit kan je verschillende dingen doen: focussen op de verschillen, mensen tegen elkaar opzetten, naast elkaar leven,… Van zulke aanpak wordt Oostende niet beter. Volgens mij zijn er meer zaken die ons verbinden, dan die ons scheiden. Laten we daarin onze energie stoppen.

Van één zaak wijken we nooit af: basiswaarden zoals gelijkheid tussen man en vrouw, of scheiding van kerk en staat. Over al de rest kunnen we, móeten we praten.

“Wat voor Bart telt, is jouw toekomst. Of je hier nu geboren bent of niet, vrouw of man bent, dat maakt hem echt niet uit. En dat zie je aan de mensen met wie hij zich omringt, aan wie hij kansen geeft. Ook op de lijst voor Oostende.” – Gwendolyn Rutten.

2 thoughts on “Gewoon Bart: Samen leven? gewoon doen.

  1. Ook onderhoud van de straten aub. De wittenonnenstraat aan Grote Post ligt er slecht bij. Ging dat geen mooie wandelstraat worden met wat groen? Wel auto’s van parking en bewoners toelaten.

    1. Dag Herve
      We hebben dat even nagevraagd voor jou. Het ontwerp voor de omgeving van het CC De Grote Post is klaar, maar kan niet worden uitgevoerd wegens de bouw van twee projecten van sociale woningmaatschappijen.
      Het is de bedoeling wanneer de sociale woningprojecten gefinaliseerd zijn, om de omgeving van het CC De Grote Post aan te pakken.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.