Bouw golfslagtank Greenbridge

Groen licht voor verdere ontwikkeling Greenbridge

Posted on Posted in Oostende

De Raad van Bestuur van de UGent heeft vrijdag beslist om verder in te zetten op de ontwikkeling van een wetenschapspark rond blue growth. Oostends Vlaams Viceminister-president Bart Tommelein is tevreden met de verdere uitbouw van het wetenschapspark. “Met de komst van twee onderzoeksgroepen zal Greenbridge verder worden uitgebouwd tot kennishub rond blue growth. Het is een goede zaak dat Oostende hier een pioniersrol speelt.”

Vandaag zijn er al heel wat activiteiten op Greenbridge, er wordt een ocean bassin gebouwd dat een een golfbak en sleeptank zal bevatten,… De UGent heeft vrijdag op haar Raad van Bestuur beslist om in te zetten op de verdere ontwikkeling van het wetenschapspark Greenbridge. Er komen twee onderzoeksgroepen, één rond ocean health en een andere zal zich focussen op building with nature. Er zullen in de toekomst ook summer schools georganiseerd worden.

“Greenbridge was al een belangrijke onderzoeksite in Oostende, het is goed nieuws dat ze nu verder wordt uitgebouwd dankzij de komst van twee onderzoeksgroepen. Op die manier kunnen ook bedrijven worden aangetrokken die onderzoeksresultaten kunnen omzetten in de praktijk. Dat zal in de toekomst jobs opleveren voor onze regio. Oostende is reeds pionier op het vlak van blue growth maar zet zich dankzij deze verdere ontwikkeling nog maar eens op de kaart”, aldus Bart Tommelein.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.