Minister Bart Tommelein en CEO Matthias De Caluwe plaatsen radiatorfolie bij een horecazaak in Gent

Kleine energiebesparende maatregelen moeten horecaondernemers snelle winst opleveren

Posted on Posted in Energie, In de pers

Belga | Horecaondernemers kunnen snel winst maken op hun energiefactuur door kleine energiebesparende maatregelen toe te passen tegen voordeeltarieven. Dat meldt donderdag Horeca Vlaanderen, dat samen met Vlaams minister van Energie Bart Tommelein daarvoor een nieuw platform lanceerde. “Als men kleine energiebesparende ingrepen kan uitvoeren op grote schaal, in een hele sector tegelijk, is de impact veel groter”, zegt Tommelein.

Horeca Vlaanderen ging een samenwerking aan met het Vlaams Energieagentschap onder de vorm van een mini-energiebeleidsovereenkomst, waarin sectororganisaties een plan uitwerken om hun leden aan te sporen om energiezuiniger te werk te gaan.

“Energie maakte de voorbije jaren een steeds groter deel uit van de maandelijkse kosten van de horecaondernemer, die niet altijd de tijd heeft om aan de slag te gaan met energiebesparende maatregelen. Daarom alvast de ‘quick wins’ waarmee de ondernemer met een lage investeringskost op korte termijn kan besparen op zijn of haar energiefactuur”, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.

Het gaat onder meer om ledlampen, leidingisolatie of radiatorfolie. “Op maximaal twee jaar tijd kan de ondernemer de investeringskost terugverdienen en maakt hij of zij zo winst ten opzichte van de voorgaande situatie. Maar energie besparen gaat een stuk verder dan enkel de ‘quick wins’. Daarom hebben we www.energievriendelijkehoreca.be opgestart, waar het concrete aanbod van de maatregelen terug te vinden is”, zegt De Caluwe.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.