Kinderboekenfiguur Rikki viert 20ste verjaardag in Oostende

Posted on Posted in Toerisme

Verjaardagsfeest is ook startschot van jaarlijkse zoektocht

Het bekende konijntje uit de prentenboeken van Guido van Genechten viert dit jaar zijn 20ste verjaardag. Clavis Uitgeverij, Toerisme Oostende vzw en Centrummanagement Oostende vzw slaan daarom de handen in elkaar en plannen een groot verjaardagsfeest voor Rikki. Op zondag 9 juni kunnen kinderen tussen één en zes jaar oud, samen met hun ouders, terecht in Oostende. De hele dag zijn er tal van activiteiten te beleven zoals knutselen, tekenen, grime en voorleesmomenten. Dit verjaardagsfeest is tevens de start van de jaarlijkse zomerzoektocht.

“De Rikki zoektocht is al even een vaste waarde in de zomer van Oostende”, aldus Burgemeester Bart Tommelein. “De zoektocht rond het populaire kinderboekenfiguur brengt jaarlijks duizenden kinderen naar Oostende. We zijn trots dat we een groot feest voor Rikki’s twintigste verjaardag kunnen organiseren op 9 juni.”

Tijdens “Het Grote Rikki Verjaardagsfeest” op 9 juni zijn er op verschillende locaties in Oostende Rikki-gerelateerde activiteiten te beleven. Kinderen zullen onder andere zelf kleertjes kunnen ontwerpen voor Rikki, meedoen aan een heuse wortelloop, langsgaan bij één van de grime-standen of een voorleesmoment bijwonen.

Natuurlijk geen verjaardag zonder een taart. Voor de gelegenheid trakteert Rikki alle deelnemertjes op een leuke (en lekkere) cupcake.

Rikki Zoektocht

Het 20ste verjaardagsfeest is meteen ook het startschot voor de zomerzoektocht van Rikki. Dit jaar pakken Clavis Uitgeverij, vzww Centrummanagement Oostende en Toerisme Oostende vzw voor een derde keer op rij uit met een kinderzoektocht in de stad. De kinderen gaan langs bij tien geselecteerde winkels en gaan zo op zoek naar de verschillende elementen om het verjaardagsfeest van Rikki onvergetelijk te maken. Als zij slagen in hun opzet, wacht hen bij Toerisme Oostende vzw een leuke verrassing.

“De zoektocht is een leuke manier om kinderen én hun ouders te laten kennismaken met het winkelaanbod van Oostende. Onze Stad heeft heel wat originele en trendy shoppingadresjes die op deze manier in de kijker worden gezet”, zegt schepen voor ondernemen Charlotte Verkeyn.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.