Macy Gray live in Kursaal Oostende

Posted on Posted in Kursaal (exploitatie), Oostende - De Stad aan Zee

Macy Gray heeft ongetwijfeld één van de meest opvallende en herkenbare stemmen uit de muziekwereld. De Amerikaanse zangeres (tevens songwriter, producer, dj en actrice) is in België vooral bekend van monsterhit “I try”, maar ook kleppers als “When I See You” en “Beauty in the World” zijn ondertussen klassiekers geworden.

Samen met Lauryn Hill, Jill Scott en Erykah Badu werd ze wereldwijd beroemd in de tijd van de neo soul. Wars van alle trends en modeverschijnselen doet ze ondertussen al meer dan 15 jaar koppig haar ding in de steeds veranderende showbusiness.
De legendarische zangeres bracht in november haar tiende studioalbum uit: Ruby. Haar herkenbare, schorre stem keert na een pauze van 2 jaar terug met een album vol originele, R&B-, pop- en jazzy tracks.

Ruby is het vervolg op haar album Stripped, dat uitkwam in 2016 en toegejuicht werd door pers en publiek. Stripped bestond vooral uit covers en remakes, waardoor fans meer en meer zijn gaan verlangen naar een album met originele nummers. Ruby vervult deze wens: 12 originele nummers, waarin R&B gemengd wordt met pop, maar zeker ook met jazz; dat verdwijnt nooit uit haar repertoire zegt Macy zelf, aangezien ze ermee is opgegroeid.

De eerste single van het album, Sugar Daddy, werd al veelvuldig opgepikt door de pers en beschreven als een speels nummer dat de poprichting van het album introduceert en de luisteraar laat verlangen naar meer. Op 12 juli zullen de luisteraars tevreden gesteld worden met genreoverstijgende muziek die elke generatie aanspreekt.

Op vrijdag 12 juli komt ze naar Kursaal Oostende. Tickets zijn vanaf zaterdag 6 april om 10.00 uur te koop via kursaaloostende.be en in Toerisme Oostende.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.