Tommelein huldigt zonnepanelen in op dak zorghuis

Minister schenkt 22 zonnepanelen aan Zorghuis

Posted on Posted in Energie, In de pers

Het Nieuwsblad | Minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) schenkt 22 zonnepanelen aan het Zorghuis. “Om het goede voorbeeld te geven, en omdat ik het project genegen ben.” De Oostendse minister plaatste maandag zelf het laatste paneel op het dak.

Voorzitter Johan Valcke is enthousiast over de steun. “Toen we vorig jaar de nieuwe locatie van het Zorghuis openden, raadde de minister ons aan om zonnepanelen te plaatsen. Omdat dit niet meteen binnen ons budget paste, beloofde hij ons te steunen. Hij heeft woord gehouden”, zegt Valcke. De aankoop van de 22 panelen, omvormer en materiaal kost zo’n 6.000 euro. Tommelein steunt het Zorghuis met de opbrengst van vorig en dit jaar van het Noordzeefestival en van De Warmste Week. Serviceclub Fifty One Lange Nelle, die het Zorghuis al langer steunt, plaatste de zonnepanelen gratis op het dak via het bedrijf van hun lid Pascal Lanckriet. “Deze zonnepanelen maken het Zorghuis qua energie zelfvoorzienend. Ze zorgen voor 25 procent besparing op de maandelijkse energiefactuur”, besluit Tommelein.

2 thoughts on “Minister schenkt 22 zonnepanelen aan Zorghuis

  1. Prachtig hoe Bart Tommelein de Vlamingen warm krijgt voor zonnepanelen.
    Moest Bart evenveel tijd besteden om ervoor te zorgen dat de procumententaks voor gans Vlaanderen gelijk zou zijn, dan zou men pas van een volledig succes kunnen spreken.Wanneer men hierover spreekt is het antwoord We werken hieraan.
    Hoe lang werkt men hier al aan en wordt er hier iets voor gedaan.
    Grote twijfels hieromtrent.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.