Mu.Zee Oostende

Mu.Zee krijgt jaarlijks 125.000 euro extra ondersteuning

Posted on Posted in Oostende, Vice kabinet

De Vlaamse regering besliste vandaag op voorstel van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz om Mu.Zee in Oostende extra werkingsmiddelen toe te kennen. Van 2019 tot 2023 kunnen ze jaarlijks rekenen op 125.00 euro extra ondersteuning, waardoor ze elk jaar 449.000 euro zullen ontvangen. Oostendenaar en Vlaams Viceminister-president Bart Tommelein: “Mu.Zee is een echte meerwaarde voor Oostende. Hun bezoekersaantallen zijn in stijgende lijn en ze kunnen hun werking nu nog verder uitbreiden.”

De Vlaamse regering heeft vandaag op voorstel van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz de vijfjarige werkingssubsidies 2019-2023 voor cultureel-erfgoedorganisaties verdeeld. In totaal stijgt de ondersteuning met 9,6 miljoen extra middelen tot ruim 37 miljoen euro per jaar. “De cultureel-erfgoedsector kampt met een jarenlange achterstand in de structurele financiering. Deze financiële injectie van 9,6 miljoen euro extra vangt die hoge nood op en geeft de sector opnieuw adem en groeikansen. Daarnaast geven we ook ruimte voor nieuwe initiatieven”, aldus Sven Gatz.

Oostendenaar en Vlaams Viceminister-president Bart Tommelein: “Mu.Zee is een echte meerwaarde voor Oostende. Hun bezoekersaantallen zijn in stijgende lijn en ze kunnen nu hun werking verder uitbreiden. Als Vlaams minister van Energie ben ik verheugd dat ze ook denken aan een renovatie van het pand.”

Schepen van Cultuur in Oostende Bart Plasschaert is tevreden met de beslissing van de Vlaamse regering. “Mu.Zee heeft de ambitie om een nog sterker ankerpunt te worden in cultureel Oostende. Dankzij deze extra ondersteuning kunnen ze zich verder professionaliseren en hun werking uitbouwen.”

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.