zoom-in op verwarmingsknop

Nieuw op 1 november – Periode minimale aardgaslevering bedraagt voortaan standaard vijf maanden

Posted on Posted in Energie, In de pers


Belga I Mensen met een aardgasbudgetmeter die onvoldoende geld hebben om die op te laden, kunnen voortaan al vanaf 1 november terecht bij het OCMW voor een minimale aardgaslevering tijdens de koudste periode van het jaar. De toepassingsperiode die standaard was vastgelegd op drie maanden (december tot en met februari) is vanaf dit jaar met twee maanden verlengd (november tot en met maart).

“Door de verlenging van de periode verminderen we de administratieve last voor de OCMW’s en geven we meer zekerheid dat de koudste periode volledig afgedekt is. De OCMW’s gaan uiteraard geval per geval in een sociaal onderzoek na of de hulpvraag gegrond is”, lichtte Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) toe bij de aankondiging van de maatregel.

Cijfers van zijn kabinet tonen aan dat er een reële behoefte bestaat. In 221 van de 308 Vlaamse gemeenten kende het OCMW tijdens de vorige winter tussenkomsten toe. Ruim 3.700 gezinnen met een actieve budgetmeter maakten gebruik van de minimale levering aardgas, goed voor een totaal van om en bij de 1 miljoen euro. Het gemiddeld toegekende bedrag per gezin bedroeg 270 euro.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.