North Sea Beer Festival pakt uit met zicht op de Noordzee

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

Het North Sea Beer Festival laat je van 23 tot 25 augustus proeven van meer dan 200 bieren van 30 Belgische brouwerijen. Proeven, proeven en nog eens proeven! Nieuw dit jaar is dat het driedaagse evenement plaatsvindt met zicht op de Noordzee, namelijk op het Zeeheldenplein.

“Oostende kan doorheen het jaar uitpakken met heel wat culinaire evenementen. North Sea Beer Festival is een vast onderdeel in dat aanbod en een aanrader voor zowel Oostendenaars als bezoekers. De nieuwe locatie op het Zeeheldenplein zorgt ervoor dat de link met de Noordzee vanaf nu nog sterker is” zegt burgemeester Bart Tommelein. “Met de locatiewissel halen we ook de druk op het Leopoldpark naar beneden. Onze historische groene long in het centrum kan even tot rust komen.”

Jim Deschepper, organisator: “Deze vijfde editie brengt opnieuw meer dan 30 brouwers samen. Dat we dit jaar de kans krijgen om de Noordzee als achtergrond te gebruiken, is natuurlijk een zeer leuke extra. Vorig jaar konden we rekenen op 12.000 bezoekers en dat proberen we dit jaar natuurlijk te evenaren en misschien zelfs te verbeteren.”

Op het North Sea Beer Festival kan je niet enkel bier proeven, maar zijn er ook verschillende food stands en kan je genieten van een ontspannen sfeer, live muziek en DJ sets. De festivallocatie is op loopafstand van het station, het strand en de winkelstraten.
Je hoeft niet vooraf te reserveren, maar kunt gewoon langskomen en proeven, drinken, eten en genieten.

Praktisch

Data
Het North Sea Beer Festival is te bezoeken op:
• vrijdag 23/08: 16.00 – 00.00 uur
• zaterdag 24/08: 12.00 – 00.00 uur
• zondag 25/08: 12.00 – 20.00 uur

Locatie
Zeeheldenplein
8400 Oostende

Prijzen
Bezoekers betalen 12 € voor een starterspakket: een polsbandje als bewijs van betaling en leeftijd, proefglas en 3 jetons ter waarde van 2 € per jeton. Bezoekers die hun proefglas van vorig jaar meebrengen krijgen 2 € korting. Opgelet enkel de glazen van de editie 2018 zullen aanvaard worden. Aan de verschillende standen kun je je proefglas in ruil voor 1 of 2 jetons laten vullen, na het festival neem je het als souvenir mee naar huis.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.