Oostends burgemeester Bart Tommelein voor de tweede keer opa

Posted on Posted in In de pers

Krant van West-Vlaanderen | Bart Tommelein werd in korte tijd twee keer grootvader. Nadat zijn oudste dochter Liesbeth op 7 december 2018 mama werd van een dochtertje Elena, werden zijn tweede dochter Astrid en haar partner Cédric Bulcke dinsdagvoormiddag ouders van een zoon. Het jonge gezin woont in Oostende.

Samen op opa’s schommel

“De bevalling verliep perfect”, vertelt een trotse burgemeester. “Hervé is een gezonde baby van bijna 4 kg en 54 cm. Hij lijkt een beetje op zijn opa (lacht). Nee, het is te vroeg om dat te zeggen. De tweede keer opa worden is even indrukwekkend als de eerste keer. Het is ook een andere dochter van me die mama wordt. Het is elke keer nieuw, elke keer anders. De vorige keer was ik ook nog geen burgemeester van de stad.”

“Dit keer is het een kleinzoon, maar dat maakt niet uit. Wie mij kent, weet dat ik gendergelijkheid hoog in het vaandel draag. Kindjes zijn de toekomst van de samenleving, of het nu jongetjes zijn of meisjes. Het is leuk dat mijn twee kleinkinderen niet veel van leeftijd verschillen. Ze zullen samen op opa’s schommel in de tuin kunnen zitten. En ook mijn jongste zoon, hun nonkel Arthur, die nog zeven moet worden, zal kunnen meespelen.”
“Familiemens”

“Dinsdag was een drukke dag voor mij. Tussen de personeelsmeetings en een optreden in het VTM-Nieuws door, kreeg ik telefoon dat Hervé geboren was. Ondanks de drukke tijden zal ik hem minstens eens per week zien, want elke zondagavond komen mijn kinderen en kleinkinderen trouw bij ons langs. Ik ben een familiemens en kan hen echt niet missen. Ik moet hen eens vastgepakt en geknuffeld hebben.”

“Opa worden is heel leuk, ook omdat je zelf niet voor het kindje moet zorgen”, glundert Bart Tommelein. “Ik hoef ’s nachts niet voor hen op te staan. Dat is iets voor de jonge papa’s. Ik weet genoeg wat het is, ik heb zelf vijf kinderen.”

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.