Open VLD zoekt ‘doenders’ voor eigen fictiereeks

Posted on Posted in Verkiezingen

Nieuwsblad – PTB | Open VLD West-Vlaanderen startte vrijdag zijn verkiezingscampagne op een veld in Ieper. De partij nam er de eerste scène op van haar zelfgemaakte fictiereeks De Doenders, waarbij de liberalen de streekeigen blauwe klei opgroeven.

“Het wordt een ode aan de West-Vlaamse doenders, want West-Vlaanderen heeft zijn eigen dialect en olsan deure doen is er een vaste uitdrukking”, klinkt het.

Alle 66 kandidaten van de lijsten voor het Vlaamse, federale en Europese parlement werken mee aan de fictiereeks, maar de liberalen zoeken nog acht West-Vlaamse doenders om de hoofdrollen in te vullen.

“Zij vertellen hun verhalen in acht afleveringen. Doenders zijn alle West-Vlamingen die vroeg opstaan en laat gaan slapen omdat ze dingen beter willen maken. Mensen die wel eens vloeken, maar bij wie opgeven niet in het woordenboek staat. Om die acht doenders te vinden, geven we alle West-Vlamingen de kans om zich in te schrijven. Ze krijgen hiervoor een week de tijd.”

Vincent Van Quickenborne, burgemeester van Kortrijk, was vrijdag de regisseur met dienst. Hij kreeg assistentie van onder meer de Ieperse burgemeester Emmily Talpe en de Oostendse burgemeester Bart Tommelein, die fungeerde als klankman.


En ACTIE! Vandaag zijn we gestart met “De Doenders”, een fictiereeks die ode brengt aan alle West-Vlaamse doeners. Wil je zelf meespelen in de reeks? Schrijf je nu in op www.dedoenders.be
#DeDoenders #GewoonDoen

https://vimeo.com/328699074

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.