close-up van een meisje

Vlaamse regering maakt meer dan 3 miljoen euro vrij voor extra plaatsen in de klas in Oostende

Posted on Posted in Oostende, Vice kabinet

De Vlaamse regering besliste vandaag op voorstel van Vlaams Minister van Onderwijs Hilde Crevits dat er 3.366.000 euro wordt vrijgemaakt voor onderwijs in Oostende. Viceminister-president van de Vlaamse regering en Oostendenaar Bart Tommelein is tevreden. “Er wordt in Oostende een tekort van 1.122 plaatsen in het secundair onderwijs verwacht tegen 2024. Dankzij het vrijgemaakte budget kunnen investeringen mogelijk gemaakt worden om dit tekort te voorkomen.”

De komende drie jaar wordt er ruim 150 miljoen euro geïnvesteerd in extra plaatsen in de klas in Vlaanderen en in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dat besliste de Vlaamse Regering op voorstel van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. Op basis van een studie van de VUB en de KU Leuven werden de noden tot 2024-2025 in kaart gebracht.

Voor Oostende werd berekend dat er tegen 2024 maar liefst 1.122 plaatsen tekort zouden zijn in het secundair onderwijs. Vlaanderen voorziet een budget van meer dan 3 miljoen euro om te investeren in bijkomende plaatsen. De scholen en stad Oostende krijgen tot 15 januari 2019 de tijd om concrete projecten voor te stellen. Bart Tommelein is tevreden met de vrijgemaakte middelen voor Oostende. “Onderwijs is belangrijk, daar bestaat geen twijfel over. Het is een goede zaak dat er budget wordt vrijgemaakt om tekorten in de toekomst te vermijden. Op die manier kunnen we voor élke Oostendse student een plaats voorzien in het secundair onderwijs.”

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.