Zesde editie van Springtij brengt gevarieerd aanbod

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

Nieuwsblad – DJI | Oostende is deze paasvakantie de place to be voor kinderen met de zesde editie van Springtij. Het cultuurfestival brengt onder andere theatervoorstellingen, voorleesmomenten en leuke workshops.

Springtij is een samenwerking tussen de verschillende culturele partners in Oostende en Toerisme Oostende. Zij brengen samen een uitgebreid kinderaanbod tijdens de paasvakantie. Het festival loopt tot en met 22 april en wil kinderen een brede waaier aan activiteiten aanbieden: theater, expo’s, creatieve workshops, leuke shows, muziek, (voor)lezen, enzovoort.

Cultuurcentrum De Grote Post heeft een gevarieerd theaterprogramma voor verschillende leeftijden. Zelfs voor de allerkleinsten vanaf drie maanden valt er dagelijks iets te beleven. In bibliotheek Kris Lambert zijn er voorleesmomenten, maar kan je ook een dj-workshop volgen. De computerfanaten kunnen dan er leren programmeren tijdens CoderDojo. In Mu.ZEE is een speels gezinsparcours rond de expo van tekenaar Raoul Servais. Daarnaast pakt Springtij uit met een gezinsworkshop rond Pascale Marthine Tayou.

In mu-zee-um kunnen creatievelingen zich op dinsdag en donderdag uitleven in toffe workshops die volledig in het teken staan van street art. De dienst Cultuur slaat ook de handen in elkaar met skatepark O.666 en de Proper Strand Lopers. Je kunt er knutselen met afval van op het strand tijdens de Rommelateliers, een graffitiworkshop volgen of een eigen magazine maken.

“Verder kan je golfsurfen en skimboarden op het sportstrand bij Surfclub Outside, organiseert Push Skate Academy een skatekamp, zijn er loopwedstrijden voor kinderen, is er The Crystal Ship, pakt het Kursaal uit met een gevarieerd aanbod, en organiseert Toerisme Oostende op zondag 21 april een paaseierenraap”, vult burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) nog aan.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.