Vernieuwing kerstfeest Oostendenaars

25e editie van het kerstfeest voor Oostendenaars

Posted on Posted in Oostende

Op 24 december is het weer zover, dan organiseert de vzw Welzijnswerking een kerstfeest voor alleenstaande Oostendenaars. Speciaal voor de 25e editie wordt het evenement in een nieuw jasje gestopt. ‘In tegenstelling tot andere jaren zal het kerstfeest ‘s middags doorgaan. Op deze manier hopen we meer mensen te bereiken. Er zullen ook een aantal plaatsen voorbehouden worden voor mensen in armoede’, aldus Bart Tommelein, voorzitter van de vzw Welzijnwerking.

De vzw Welzijnswerking bestaat al sinds 1994, ze organiseert jaarlijks een kerstfeest voor alleenstaande 65-plussers in Oostende. De nieuwe burgemeester, Bart Tommelein, aanvaardde het voorzitterschap van de vzw, heel wat nieuwe bestuursleden treden toe: schepenen Maxim Donck, Natacha Waldmann en Bart Plasschaert, samen met Danick Minne en Charlotte De Backer. Arnold Spegelaere, Vanessa Vens, Niko Geldhof, Diane D’Hulst en Nathalie Vervaecke blijven aan als bestuurders.

Voor de 25e editie wordt het evenement in een nieuw jasje gestopt. ‘We merkten dat heel wat oudere mensen afhaken omdat het kerstfeest ‘s avonds plaatsvond. In tegenstelling tot andere jaren zal het kerstfeest dit jaar ‘s middags doorgaan. Op deze manier hopen we meer mensen te bereiken. Er zullen ook een aantal plaatsen voorbehouden worden voor mensen in armoede. Voor de rest zullen we weinig veranderen aan deze succesformule’, aldus Bart Tommelein, voorzitter van de vzw Welzijnwerking.

Het doel van de vzw Welzijnswerking is er voor zorgen dat niemand alleen is gedurende de kerstperiode. Ook dit jaar is het kerstfeest volledig gratis voor de aanwezigen. Om iedereen een geweldig kerstfeest te bezorgen zijn we op zoek naar vrijwilligers die de dag zelf een handje willen komen helpen. Wie dat ziet zitten mag altijd een mailtje sturen naar: kerstfeestoostendenaars@gmail.com. Je kan ook je steentje bijdragen door een maaltijd ter waarde van 50 euro te schenken. Dat kan via de rekening van de vzw Welzijnswerking BE31 4775 6464 5155 met vermelding van je naam en het aantal maaltijden.

Inschrijven kan door de inschrijvingsstrook die je vindt in de Tips af te geven of op te sturen naar: vzw Welzijnswerking Oostende – p.a. Kantoor Tips – A. Pieterslaan 54, 8400 Oostende.