Oostende - De Stad aan ZeePolitie

5 EXTRA ANPR CAMERA’S OP DE ZEEDIJK

De lokale politie van Oostende installeert binnenkort vijf extra ANPR camera’s op de zeedijk, om de voetgangerszone beter te controleren. Al te vaak zorgt gemotoriseerd verkeer op de zeedijk immers voor gevaarlijke verkeerssituaties. Het stadsbestuur wil hier paal en perk aan stellen.

Onze stad wordt steeds vaker geconfronteerd met gemotoriseerd verkeer in de voetgangerszone op de zeedijk. Met de aankoop en de installatie van vijf extra vaste ANPR-camera’s op verschillende toegangswegen tot de zeedijk, zal de politie alles beter kunnen opvolgen.  “Verkeer in de voetgangerszone hypothekeert de leefbaarheid en zorgt vaak voor gevaarlijke situaties op de zeedijk” zegt burgemeester Bart Tommelein. “Wie zonder toelating op de dijk rijdt, zal daar de gevolgen van dragen. De camera’s hebben tegelijkertijd een ontradend effect.”

Alle geregistreerde nummerplaten worden vergeleken met een databank. Voertuigen die een vergunning hebben om op deze plaats te rijden, laat het systeem ongemoeid. Andere weggebruikers die zonder toestemming voorbij rijden, zullen een boete krijgen. “Daarnaast kunnen de camera’s ook ingezet worden voor het opsporen van niet-verzekerde of gestolen voertuigen, opsporingsonderzoeken in het kader van drugs, woninginbraken, enzovoort” licht korpschef Philip Caestecker toe.

De politie zal de 5 extra ANPR camera’s installeren op de volgende locaties:

  • Oosthelling
  • Zeedijk Mariakerke
  • Japanse Tuin
  • Koning Boudewijnpromenade
  • 17 Oktoberstraat