Aankomst Sinterklaas in Oostende op 20 november 2021

Op zaterdag 20 november maakt Sinterklaas opnieuw zijn intrede in Oostende. Een persoonlijke verwelkoming van de Sint en zijn Pieten was vorig jaar niet mogelijk door de coronamaatregelen. Dit jaar zijn groot en klein wel opnieuw welkom om de Sint op te wachten aan de Montgomerykaai. Al zijn er wel coronamaatregelen van kracht.

De Sint en zijn Pieten komen op 20 november om 13.30 uur aan in Oostende. De boot zal aanmeren aan de Montgomerykaai ter hoogte van de Royal North Sea Yacht Club. De Sint wordt hartelijk ontvangen door Burgemeester Bart Tommelein en Schepen voor Jeugd Bart Plasschaert en verplaatst zich daarna te voet richting de Westelijke Strekdam.

Nadat de Sint alle kinderen begroet heeft, rijdt hij met zijn koets naar het Stadhuis. Daar zal hij vanop het balkon de kinderen toespreken.

Om alles veilig te laten verlopen worden enkele coronamaatregelen genomen. Om aan de aankomstplaats post te vatten, heeft iedereen vanaf 12 jaar een geldig Covid Safe Ticket nodig. Er zijn twee ingangen voorzien om de aankomstplaats te betreden: een ingang aan de Visserskaai ter hoogte van de Vistrap en een ingang aan de Westelijke Strekdam. De Sint zal vergezeld worden door snoep- en tekeningpieten die elk een afzonderlijke taak krijgen. Zo zullen de tekeningpieten enkel tekeningen in ontvangst nemen en zullen de snoeppieten mandarijnen en snoepjes uitdelen aan de kinderen.

Verder heeft de Sint ook een leuk extraatje voor iedereen met een UiTPAS. In ruil voor 10 UiTPAS-punten maakt de Sint een persoonlijke videoboodschap voor het gezin. Als dat geen leuke verrassing is! Zijn de kinderen braaf geweest dit jaar? Welk cadeautje willen ze graag in hun schoentje? Hebben ze altijd flink hun bordje leeggegeten? Wie dit voor 24 november laat weten aan de Sint via het formulier op www.uitinoostende.be/sint ontvangt in ruil voor 10 UiTPAS-punten zo’n persoonlijke videoboodschap.