Oostende - De Stad aan ZeePolitie

Aanwervingen politiepersoneel van start Stad Oostende investeert significant in politie

Posted

In december besliste Stad Oostende om de volgende jaren fors te investeren in de politie. Tegen 2025 komen er een 35-tal personeelsleden bij. De goedkeuring van de vernieuwde en uitgebreide personeelsformatie in de gemeenteraad, betekent het startschot van de aanwervingen. In 2021 wil politie Oostende al 16 nieuwe collega’s aanwerven.

Stad Oostende investeert de volgende jaren fors in de politie. Nu de nieuwe personeelsformatie goedgekeurd werd in de gemeenteraad, start politie Oostende met de aanwervingen. Het gros van de aanwervingen betreffen inspecteurs en hoofdinspecteurs op het terrein, om het hoofd te bieden aan de groeiende uitdagingen.

In 2021 worden de volgende functies opengezet:
– 4 inspecteurs interventie: om tegemoet te komen aan de piekmomenten en om de veiligheid op het terrein te verzekeren
– 1 inspecteur verkeershandhaving: om in te zetten op ‘controle en signalisatie aan werven’, een belangrijk punt in het bestuursakkoord
– 2 inspecteurs aangifte: voor een betere dienstverlening naar de burger en om complexere dossiers af te handelen (cybercriminaliteit)
– 1 inspecteur hondengeleider: om in te zetten op regelmatig preventief toezicht
– 2 inspecteurs wijkpolitie: voor een nauwer contact met de burger en meer ogen op straat
– 4 inspecteurs recherche: om specifieker in te zetten op gespecialiseerd onderzoek
– 1 consulent ICT: om de digitalisering binnen politie verder op punt te zetten
– 1 consulent gebouwen: voor de technieken in het nieuwe politiecommissariaat
– 1 consulent communicatie: om de pers- en crisiscommunicatie te versterken

“We versterken het politiekorps zodat we het hoofd kunnen bieden aan de groeiende uitdagingen op gebied van o.a. mobiliteit en cybercrime. We gaan ook voor meer blauw op straat en een beter contact met de burger, met onder meer de uitbreiding van de wijkwerking” zegt Burgemeester Bart Tommelein. “Zo geven we nog meer aandacht aan de veiligheid in onze stad, wat een belangrijke ambitie uit ons bestuursakkoord is. We kijken uit naar de eerste nieuwe aanwervingen.”

“Wie vandaag binnen politie werkt, dient professioneel en flexibel te zijn. Dat zijn de verwachtingen van de constant veranderende maatschappij waar wij als korps aan tegemoet willen komen”, geeft korpschef Philip Caestecker aan. “De politie biedt een brede waaier aan mogelijkheden, een uitdagende loopbaan, veelvuldige opleidingen en een team van gespecialiseerde collega’s. Samen staan we in voor de veiligheid van de burger. Met 35 nieuwe collega’s zullen wij op termijn nog performanter en gespecialiseerder kunnen werken.”

Studeer je binnenkort af of wil je jouw carrière een nieuwe ‘zeewind’ in blazen? Heb je een hart voor politie en veiligheid en ben je recht door zee? Word dan onze nieuwe collega en start je loopbaan nu. De politie van Oostende trekt alle registers open. Kom langs bij 1 van de beroepenvoorlichters in het Oostendse korps die je graag wegwijs maken via www.politie-oostende.be of pz.oostende.hrm@police.belgium.eu. Op www.jobpol.be vind je alle informatie over het traject, de proeven, de duurtijd… Tot binnenkort?