Bart Tommelein doet ‘ultieme oproep’ om zich te laten vaccineren: “Stel fysieke vergaderingen uit tot iedereen is ingeënt”

Posted on Posted in In de pers

HLN.BE // Door het toenemende aantal besmettingen in Oostende doet burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) een ‘ultieme oproep’ aan weigeraars om zich alsnog te laten vaccineren. Hij vraagt ook zijn publieke diensten om fysieke vergaderingen uit te stellen of digitaal te houden tot iedereen is ingeënt.

Nadat Tommelein begin deze week een alert kreeg van de gemeenschap Zorg en Gezondheid dat het aantal besmettingen in Oostende bleef stijgen en maandag zelfs opliep tot 121, nam de burgemeester maatregelen.
“Wij willen geen risico’s nemen”, is Tommelein stellig. “We hebben meteen beslist dat we volop zullen inzetten op een verhoogde controle in de uitgaansbuurten en van alle mensen die van reis terugkeren. Daarnaast doen we een ultieme oproep aan iedereen om zich alsnog laten vaccineren. Wanneer dit niet het geval is, vragen we de nodige afstand te bewaren en de mondmaskerplicht te blijven respecteren.”

Gemeenteraad

In een periode waarin al heel wat mensen een tweede prik hebben gekregen en we stilletjes aan de teugels vieren, is de vraag om het telewerken af te bouwen en vergaderingen fysiek te laten doorgaan dan ook groot. “Die vraag steun ik, maar niet in een verhaal waarbij waarin niet-gevaccineerde mensen rond de tafel het risico enorm vergroten voor iedereen”, aldus Tommelein. “Met een vaccinatiegraad van meer dan 90 procent is in onze stad het einde in zicht. Het is dus niet het moment om los te laten.”
Burgemeester Tommelein overweegt om de gemeenteraad van 30 augustus fysiek te laten doorgaan. “Maar als niet iedereen is gevaccineerd, zal ook die gemeenteraad digitaal gebeuren, zoals we dit nu al maanden doen.”