Oostende - De Stad aan Zee

Bart Tommelein kiest ‘pad 2030’

Mercator Oostende

Oostende 2030

Wie vandaag over de komende gemeenteraadsverkiezingen praat, krijgt al snel het verwijt niet bezig te zijn met de orde van de dag. Bart Tommelein stelt iedereen gerust. De liberalen werken vandaag nog minstens even hard als bij de start van deze legislatuur. “Wie enkel bezig is met de orde van de dag, denkt niet of te weinig aan de toekomst. Lange termijn denken ontbreekt misschien wel iets te vaak in de politiek. Het is voor mij een must om onze stad klaar te stomen voor de vele uitdagingen die op ons af komen. Ik werk daarom aan een visie ‘Oostende 2030”, stelt Tommelein.

Werkgroep 2030

Een toekomstvisie op lange termijn schrijft hij niet alleen. ‘Oostende 2030’ zal het resultaat zijn van intensief denkwerk van een ‘werkgroep 2030’ en de stem van de Oostendenaar.
De werkgroep is samengesteld uit geëngageerde burgers, meestal niet partijgebonden, met een hart voor de stad. Ze kijken naar Oostende vanuit hun specifieke expertisegebied. De toekomst door de ogen van een arts, een kunstenaar, een professor, mensen uit de verenigings- en sportwereld, een ondernemer, een jongere, een senior, … werpen een ander licht op de uitdagingen van morgen. De besluiten van de werkgroep vormen een stevige basis voor het liberale en Oostendse verhaal.

Stem 2030

‘Stem 2030’ verzamelt letterlijk de stem van de burger. Op een online platform, dat binnenkort gelanceerd zal worden, kan iedereen die begaan is met onze stad, zijn mening kwijt. De toekomst is van iedereen. Daarom wordt naar iedereen geluisterd. Je stem laten horen bij de opmaak van de toekomstvisie is even belangrijk als je stem uitbrengen bij de verkiezingen. Hoe zie je Oostende in 2030? Welke belangrijke keuzes moet jouw Oostende maken? Een digitaal platform zal alle ideeën bundelen maar ook elke bijdrage, zelfs op de achterzijde van een bierkaartje geschreven, nemen we mee in deze oefening.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.