Oostende - De Stad aan Zee

Betere fraudebestrijding reeds in 2011 prioriteit voor liberalen

LBK Februari 2011
© Liberale Burgerkrant Februari 2011

Afgelopen dagen claimde de Oostendse N-VA-fractie het voorstel voor de creatie van een fraudecel binnen de werking van het Sociaal Huis. ‘Een verrassend voorstel’, zo vindt Open Vld-voorzitter Jean Surmont, ‘ware het niet dat de Oostendse liberalen reeds in februari 2011 het voorstel in hun lokale burgerkrant lanceerden en ook pleitten voor een opname van een betere fraudebestrijding in het bestuursakkoord.’ Het is voor de Oostendse liberalen dan ook duidelijk waar de N-VA-fractie de mosterd haalde: bij de liberalen.

Reeds in februari 2011 pleitte Open Vld Oostende voor een strengere opvolging van sociale fraude in de kuststad. Dat is belangrijk willen we de onterecht uitgekeerde leeflonen een halt toe roepen en het zwartwerk stoppen. Die ideeën werden, na de gewijzigde machtsverhouding van 14 oktober 2012, dan ook opgenomen in het bestuursakkoord: ‘Het Sociaal Huis moet blijvend werk maken van fraudebestrijding. Werkweigering en domiciliefraude ondermijnen ons sociaal stelsel en laten middelen vloeien naar mensen die er geen recht op hebben. Op die manier komt ons sociaal stelsel onder druk te staan. Daarom moet het Sociaal Huis een sluitend controlesysteem uitbouwen en continu evalueren.’

 
 
 
 

Open Vld pleit daarom voor een eerlijk debat en haalt de boutade ‘ere wie ere toekomt’ daarom boven. ‘Als liberalen hebben we binnen het bestuur afgelopen maanden gestreefd naar een betere fraudebestrijding. Dat zal in de meerjarenplanning dan ook tot uiting komen. Dergelijk kopievoorstel lijkt ons dan ook compleet overbodig’, aldus Open Vld- voorzitter Jean Surmont.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.