Burgemeester Banjul verkozen tot African Mayor of the month

Posted on Posted in Internationale Samenwerking, Oostende - De Stad aan Zee

Rohey Malick Lowe is de burgemeester van Banjul, hoofdstad van Gambia en sinds 2003 zusterstad van Oostende. Dit jaar werd de dame door het internationale forum United Cities and Local Governments of Africa verkozen tot ‘Mayor of the Month’.

Sinds 2003 vormt Oostende samen met de Gambiaanse hoofdstad Banjul een stedenband. Het internationale forum United Cities and Local Governments of Africa verkoos de burgemeester van Banjul, Rohey Malick Lowe, tot ‘Burgemeester van de Maand’. Burgemeester Bart Tommelein en schepen Silke Beirens feliciteerden Lowe al met haar verkiezing.Daarnaast verkoos het African Capital Cities Sustainable Development Forum (ACCSF) Rohey Malick Lowe al eerder tot voorzitster. Bovendien is ze lid van het uitvoerend orgaan van het Global Parliament of Mayors.

Bekroning voor alle Gambiaanse vrouwen

Rohey Malick Lowe noemde haar verkiezing een bekroning voor alle Gambiaanse vrouwen. Ze zal haar strijd voor vrouwenrechten verderzetten en hoopt zo de ongelijkheid en het onrecht die vrouwen in Gambia ondervinden mee aan te pakken. Momenteel zet ze zich ook in om binnen de huidige grondwetsherziening ervoor te zorgen dat 22% van de plaatsen in het Gambiaanse parlement naar vrouwen gaat.

Rohey Malick Lowe trok in 2018 de burgermeestersjerp van Banjul aan. In 2019 creëerde ze de Gambiaanse tak van het Réseau des Femmes Elues Locales d’Afrique (REFELA). Bekijk hier, hier en hier enkele REFELA-filmpjes.