Oostende - De Stad aan Zee

Communicatiecampagne voor eigenaars erfgoedpanden

Posted
Onroerend erfgoed
Onroerend erfgoed

Eerste Schepen Bart Tommelein (Open Vld), bevoegd voor het erfgoedbeleid van de stad, plant een communicatiecampagne voor de eigenaars van erfgoedpanden. ‘We merken dat eigenaars momenteel onvoldoende op de hoogte zijn van het feit dat hun pand op de erfgoedlijst staat. We willen die trend keren en transparant omgaan met het erfgoedbeleid van de stad. De eigenaars van erfgoedpanden zullen daarom worden uitgenodigd op het Oostendse stadhuis voor een infosessie omtrent de locuswaarden van hun pand’, aldus Tommelein (Open Vld). Het zal de nieuwe erfgoedcommissie zijn die op 10 februari de campagne mee vorm zal geven.

Het komt veelal voor bij de stedenbouwkundige dienst van de stad: eigenaars willen hun pand te koop stellen of renoveren en vernemen dat hun pand eigenlijk op de erfgoedlijst van de stad staat en dus over een hoge of lage locuswaarde beschikt. ‘En nu?’, denken de meesten.

 

Tommelein (Open Vld): ‘Dat tij willen we dit jaar keren door gericht de eigenaars van alle erfgoedpanden uit te nodigen op het Oostendse stadhuis voor een informatiesessie. Zo’n campagne kan de inwoners ertoe stimuleren om bewust om te gaan met erfgoed in de stad en duurzaam te renoveren. Bovendien willen we hierin ook de nieuwe gemengde commissie bouwkundig erfgoed betrekken. Deze commissie zal de communicatie op de installatievergadering van 10 februari mee vorm kunnen geven.’

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.