Covid-19Oostende - De Stad aan Zee

Coronacijfers in Oostende: wekelijkse update (31/08)

Posted

Het aantal coronabesmettingen in Oostende daalt voor de derde week op rij. De woonzorgcentra zijn opnieuw volledig coronavrij. Meer dan 78% van de volledige bevolking van Oostende is intussen volledig gevaccineerd.

De afgelopen week werden er in Oostende 57 besmettingen met Covid-19 vastgesteld. De cijfers zijn voor de derde week op rij gedaald, dit keer met zo’n 12%. Relatief waren er vorige week 79,6 besmettingen per 100.000 inwoners. 19 % van de positieve gevallen werden vastgesteld bij Oostendenaars jonger dan 19. De afgelopen week vonden 7 besmettingen (of 12,3%) plaats bij 65-plussers.

Woonzorgcentra en ziekenhuizen

Alle woonzorgcentra in Oostende zijn opnieuw coronavrij, er zijn geen besmettingen bij bewoners of personeel vastgesteld. Er was één schip in de Oostendse haven waar twee bemanningsleden positief testten. De rest van de bemanning wordt als hoog-risicocontact beschouwd. De situatie wordt verder nauw opgevolgd door Saniport, de havengezondheidsautoriteit van de FOD Volksgezondheid.

Er werden 251 testen afgenomen in het test- en triagecentrum in de Edith Cavellstraat, 30 met positief testresultaat (11,9%). In het testcentrum op de luchthaven, waar mensen ook zonder doorverwijzing van de huisarts terechtkunnen, werden 348 testen afgenomen, waarvan 11 (3,2%) positief. In de Oostendse ziekenhuizen liggen momenteel 3 patiënten met corona: 2 in AZ Damiaan en 1 in campus Serruys van het AZ Sint-Jan. Niemand heeft intensieve zorgen nodig.

78,6% van alle Oostendenaars volledig gevaccineerd

91% van de meerderjarige Oostendenaars kreeg minstens één prik, 88,7% is volledig gevaccineerd. Over de hele bevolking gezien is nu 78,6% volledig gevaccineerd. In vaccinatiecentrum Kursaal werden in totaal al 130.671 prikken gezet.