Minister Bart Tommelein en werknemers van De Oesterbank

Daikin haalt producties uit Tsjechië en China terug naar Oostende: 60 nieuwe jobs

Posted on Posted in In de pers, Oostende

Het Nieuwsblad – Dominique Jauquet en Edwin Fontaine | Daikin Europe en vzw Oesterbank slaan de handen in elkaar om producties uit Tsjechië en China terug naar Oostende te halen. Een eerste project levert meteen zestig nieuwe jobs op. “Flexibiliteit kan belangrijker zijn dan de prijs.”

De intentie van Daikin Europe en Oesterbank om producties terug naar Oostende te halen, is opvallend. Vandaag gebeurt net vaak het omgekeerde en verhuizen bedrijven hun producties richting Oost-Europa en Azië. Veelal om financiële redenen.

“Maar het is niet alleen de prijs die telt. Ook flexibiliteit is belangrijk”, zegt Luc Rosseel, directeur van de Oesterbank. Voor klanten van Daikin is dat net prioritair. Samen met vzw Oesterbank werd een plan uitgewerkt waardoor het binnen de twee uur na afroep kan leveren.

“Onze samenwerking is al jaren gebaseerd op de kwaliteit van geleverde prestaties en producten. Vandaag is vzw Oesterbank een verlengstuk van ons bedrijf geworden. Door deze samenwerking kunnen we bijkomende productieactiviteiten lokaliseren in een verankeringsproject”, zegt Frans Hoorelbeke, voorzitter van Daikin Europe.

De samenwerking krijgt vandaag nog een extra dimensie. Daikin Europe en vzw Oesterbank kijken over de grenzen heen en willen assemblages uit Oost-Europa en China terughalen. “We hebben samen de berekening gemaakt en gaan de uitdaging aan. Concreet halen we een productie uit Tsjechië terug. Dat is niet alleen belangrijk voor de lokale economie, maar creëert ook zestig nieuwe arbeidsplaatsen. De massaproductie start begin januari. In een tweede project willen we straks ook een productie uit China terughalen. Ook dit zal extra jobs opleveren”, zegt Rosseel.

“Unieke kans”

Vlaams viceminister-president Bart Tommelein (Open VLD), die donderdag een werkbezoek bracht aan de Oesterbank, is onder de indruk. “De Oesterbank verzorgt als toeleverancier het maatwerk voor bedrijven uit de regio die pionier zijn in innovatie. Dit bedrijf biedt een unieke kans voor wie het niet zo gemakkelijk heeft op onze arbeidsmarkt, maar draagt dus tegelijk ook bij om de werkloosheid in onze streek te doen dalen. Een meerwaarde voor de regio en de hele economie”, zegt Tommelein.

Frans Hoorelbeke overhandigde donderdag nog de Procurement Daikin Award 2017 aan de Oesterbank. Alle medewerkers ontvingen een horloge. “Uit dankbaarheid voor de geleverde prestaties”, zei hij.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.