Deel je liefde voor Oostende op Snapchat en Instagram met officiële gif-bestandjes

HLN | Om Oostende online extra in de kijker te zetten, lanceert Toerisme Oostende zeven officiële gifs (gif staat voor ‘graphics interchange format’, het zijn kleine, korte, bewegende animaties). De gifs kunnen makkelijk gedeeld worden via Instagram, Snapchat en Facebook.

De gifs werden ontwikkeld door het creatieve bureau ‘Kaart Blanche’. “Oostende is altijd al een voorloper geweest qua citymarketing op sociale media”, verduidelijkt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). “De Facebookpagina van Visitoostende heeft meer dan 77.000 likes en ook op Instagram zijn er meer dan 12.000 volgers. We willen mensen die Oostende bezoeken zoveel mogelijk aanzetten om leuke beelden van de stad te delen. De gifs dragen hiertoe bij en versterken op een speelse manier de online identiteit van onze stad.”

Er zijn in totaal zeven gifs ontwikkeld. Er worden links gelegd naar gastronomie, de visserij en het strand. Het is de bedoeling om de collectie op termijn uit te breiden met andere thematische animaties. Om de gifs zo breed mogelijk te kunnen verspreiden, worden ze aangeboden via het grootste gif-platform ‘Giphy’. Dat platform heeft een goede link met onder andere Instagram en Facebook.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.