Delfine Persoon start voorbereidingen rematch met Boksgala in Oostende

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee

Op 11 november 2019 organiseert Boxing Team Houtland het Boksgala Oostende in de Versluys Dôme. De onbetwiste publiekstrekker wordt Delfine Persoon, die voor het eerst in actie treedt na haar vorige kamp tegen Katie Taylor. De kamp betekent het startschot van een campagne die een rematch met Katie Taylor als doel heeft. Om zich verder te meten met de wereldtop heeft Delfine beslist om in een lagere gewichtsklasse aan te treden, nl. de Super Featherweights.  Ze zal voor een nieuwe wereldtitel boksen en het hiervoor opnemen tegen de Nigeriaanse Helen JOSEPH.

De Nigeriaanse JOSEPH Helen (30) heeft als bijnaam “IRON LADY” en woont in New Haven (Connecticut), Amerika.  Ze bokste tot nu toe 22 profpartijen, waarvan ze er 17 won (10 met KO) en 2 draws.  Helen startte haar profcarrière in 2004 en heeft het hoogste aantal sterren (5 stuks) op BoxRec (ranking-site met alle profboksers). In 2013 werd Helen IBF Inter-Continental Wereldkampioene bij de Featherweights. Eind 2017 won ze de WBF Intercontinental Wereldtitel en in 2018 behaalde ze een draw (na een mixed decision) voor de UBF Wereldtitel tegen de Amerikaanse 5-sterrenbokser Tyrieshia Douglas in de USA.

Haar bijnaam “Iron Lady” heeft Helen Joseph niet gestolen.  Het is een heel sterke dame die daarnaast ook heel powerful is. Delfine gaat door in deze, voor haar nieuwe, gewichtscategorie aan te treden, geen enkele uitdaging uit de weg. Het belooft een harde kamp te worden tussen twee 5 sterrenboksers. Voor Delfine betekent het eveneens de start van een parcours om vanuit Super Featherweights de Wereldtitel te veroveren en zo opnieuw Katie Taylor uit te dagen

Burgemeester Bart Tommelein: “De Stad Oostende is uitermate blij en vereerd om dit Boksgala in Oostende te mogen hosten.  Gans België leefde mee met de prestaties van Delfine in New York en was verontwaardigd door het verdict van de jury.  In Oostende zal je Delfine voor het eerst opnieuw live aan het werk kunnen zien.  We kunnen haar massaal een hart onder de riem steken voor de verloren kamp en haar tegelijkertijd hard aanmoedigen voor de rematch.  Oostende organiseert heel wat evenementen buiten het hoogseizoen en deze WK-kamp op 11 november ondersteunt mooi onze boodschap dat we een stad van alle seizoenen zijn.  De organisatie tijdens een verlengd weekend zal zeker positieve gevolgen hebben voor onze Horeca.  We duimen natuurlijk voor Delfine, zodat ze haar verdere ambities kan waarmaken.

Gezien het gaat om een evenement dat een visitekaartje voor Vlaanderen is, steunt Sport Vlaanderen het Boksgala met een financiële subsidie.

Tickets

Tickets zijn online verkrijgbaar: hier of in voorverkoop op volgende locaties:

● Café De Boksneuze

● Muziekkaffee Yin – Yang

● West Flanders Motorbikes

● Fruithuisje ‘t Veld