Diefstal uit voertuigen: Politie en Stad Oostende voeren extra controles uit

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Politie

De laatste maanden was er in Oostende een toename van het aantal diefstallen uit voertuigen. Daarom voeren Politie en Stad Oostende extra controles uit en zetten ze bijkomend in op preventie. Het aantal diefstallen neemt sinds eind december terug af.

De laatste maanden van 2019 was er in Oostende een toename van het aantal diefstallen uit voertuigen. In november werden er 51 en in december 62 diefstallen geregistreerd. Ook in oktober 2018 was er een dergelijke piek (55). “De lokale politie en het stadsbestuur zetten in op preventie, sensibilisering en extra controles om het probleem tegen te gaan” zeggen korpschef Philip Caestecker en burgemeester Bart Tommelein.

Preventie en sensibilisering
In het stadhuis, wijkkantoren en ontmoetingscentra worden flyers verspreid die oproepen om geen waardevolle voorwerpen (zichtbaar) achter te laten in je wagen. “De gemeenschapswachten voeren daarop meerdere controleacties uit” aldus schepen van Samenleven Maxim Donck. Als er waardevolle spullen zichtbaar zijn in auto’s, nemen ze contact op met de lokale politie die de eigenaar opzoekt en aanspreekt.

Extra controles
Zowel de gemeenschapswachten als de interventiediensten van de lokale politie houden een extra oogje in het zeil in de straten waar de meeste diefstallen zich voordoen. “Het aantal diefstallen neemt sinds eind december terug af. We blijven dit uiteraard nauwlettend opvolgen”, besluiten de korpschef en de burgemeester.