Burgemeester Bart Tommelein en Schepen Charlotte Verkeyn vragen garanties aan ferrymaatschappij

Dossier ferrylijn Oostende-Ramsgate in stroomversnelling

Posted on Posted in Energie

Sinds het bezoek van burgemeester van Oostende Bart Tommelein, schepen van ondernemen Charlotte Verkeyn en CEO van Haven Oostende Dirk Declerck in Engeland, is het dossier van de ferrylijn Oostende-Ramsgate in een stroomversnelling geraakt. De onderhandelingen gaan in de goede richting, maar het blijft nog even wachten op een definitieve doorbraak. Bart Tommelein: ‘We hebben ijzersterke garanties geëist. Als het contract getekend is en er aan alle voorwaarden is voldaan, kan de ferrylijn er komen.’

Burgemeester van Oostende Bart Tommelein, schepen van ondernemen Charlotte Verkeyn en CEO van Haven Oostende Dirk Declerck trokken 15 januari naar Engeland voor overleg over een mogelijke ferrylijn Oostende-Ramsgate. Ze eisten financiële garanties en legden duidelijke voorwaarden op tafel, ook op vlak van veiligheid. Na hun bezoek raakte het dossier in een stroomversnelling. Twee dagen later volgde een onderhoud met de Britse ambassadeur Alison Rose op het Oostendse stadhuis.

De onderhandelingen lopen nu volop en gaan de goede richting uit, maar het blijft nog even wachten op een definitieve doorbraak. ‘Als het contract getekend is en er aan alle voorwaarden is voldaan, kan de ferrylijn er komen. Zoals steeds gezegd is de Oostendse vernieuwingscoalitie voorstander van een nieuwe ferrylijn, maar enkel als we de ijzersterke garanties krijgen die we geëist hebben’ benadrukt Burgemeester Bart Tommelein.

De originele eisen werden door de Stad en de Haven zwaar verstevigd. De volgende garanties werden geëist:
– Betaling van omheining door Seaborne, een omheining die eigendom wordt van de Haven van Oostende (ter waarde van 1 miljoen euro)
– Een zeer uitgebreide bankgarantie die de investeringen en facturen moet dekken
– Een zeer uitgebreide financiële waarborg waarover Haven Oostende vrij kan beschikken indien facturen niet betaald worden
– Voorafbetaling van de facturen tot aan het jaar 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.