Viceminister-president en Vlaams minister 2016 - 2018

Drie netten, maar geen tijd voor de informatieve kernopdracht

VRT
VRT – CANVAS

Vlaams Volksvertegenwoordiger, Bart Tommelein (Open Vld), is er niet over te spreken dat de publieke omroep informatieprogramma’s schrapt en vervangt door amusementsprogramma’s. Vorig week besliste de VRT immers om ‘Villa Politica‘ niet uit te zenden op Canvas, maar te vervangen door een aflevering van ‘Desperate Housewives‘. Nochtans is de ploeg van ‘Villa Politica’ nog niet in vakantie, aangezien ze op 11 juli de Vlaamse feestdag zullen volgen.

Tommelein begrijpt die beslissing van de VRT totaal niet. “Nieuws en informatie behoren tot de kernopdracht van de riant gesubsidieerde openbare omroep. Sinds er een derde kanaal is bijgekomen en Canvas de hele dag kan uitzenden is de tweede zender hét informatiekanaal van de VRT. Het is toch ontoelaatbaar dat de VRT haar kerntaak laat vallen als er zelfs drie zenders zijn om te programmeren.

Tijdens de beheersovereenkomst werd in het verleden gewezen op het belang van het derde kanaal om ook Canvas verder uit te bouwen, maar in de praktijk komt daar blijkbaar niet veel van in huis“, aldus Bart Tommelein die Mediaminister Lieten opriep de VRT op haar plichten te wijzen.

De liberaal werd bijgestaan door nagenoeg alle partijfracties in het Vlaams Parlement en ook de minister zelf liet duidelijk weten dat ze begrip had voor deze kritiek en dit ook zal overmaken aan de publieke omroep.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.