Oostende - De Stad aan Zee

Eerste Schepen Bart Tommelein neemt deel aan Open Monumentendag

logo Oostende Cultuur
Oostende Cultuur

Eerste Schepen Bart Tommelein (Open Vld), bevoegd voor erfgoedbeleid en monumentenzorg, nam op zondag 8 september actief deel aan Open Monumentendag in Oostende. De wandeling met exclusieve openstelling van het balneair erfgoed in Mariakerke kon op zijn uitgebreide aandacht rekenen.

Schepen Tommelein (Open Vld): ‘Deze jubileumeditie bevat opnieuw een boeiend programma met bijzondere locaties zoals het gerestaureerde CC De Grote Post,  provinciedomein Raversyde, Villa Zaza, de Oosteroever en nog veel meer. De stad Oostende heeft van meet af aan het Vlaamse initiatief van Open Monumentendag gesteund omdat we ervan overtuigd zijn dat het brede publiek ons monumentaal erfgoed genegen is.  Het erfgoedtoerisme is in onze stad bovendien een niet te onderschatten factor.’

Belangrijk ook vindt de schepen het digitale karakter van deze editie. ‘Het volledige programma kan dit jaar ook online geraadpleegd worden en is er bovendien voor de eerste maal een zeer toegankelijke mobiele website ontwikkeld. Ook vanuit het stadsbestuur willen we die digitale tendens in het erfgoedbeleid verder ondersteunen. In mijn digitaal actieplan voor Oostende streef ik bijvoorbeeld naar specifieke apps waarbij ook erfgoedbeleid uitgebreid aan bod moet kunnen komen‘, besluit de liberale schepen.

Open Monumentendag 2013

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.