Titel Solar Magazine

Energieminister Tommelein: ‘Nieuwe promotiecampagnes voor zonnepanelen op komst’

Posted on Posted in Energie, In de pers

Solarmagazine | ‘Ik heb de Vlaming bewustgemaakt van de rendabiliteit van zonnepanelen en het feit dat niemand, maar dan ook niemand negatieve gevolgen van zonnepanelen ondervindt.’ Dit stelt Vlaamse Energieminister Bart Tommelein.

Tommelein werd ruim een jaar geleden aangesteld als opvolger van Annemie Turtelboom, reden voor een uitgebreid interview met de redactie van Solar Magazine. De 112 megawattpiek aan zonnepanelen die Vlaanderen in 2016 verwelkomde is, als het aan Tommelein ligt, pas het begin van het volledige herstel van de Vlaamse zonne-energiesector.

‘We gaan nog veel harder groeien. Dat is ook nodig om de Vlaamse energiedoelstellingen te halen. Meer dan een half miljoen Vlamingen hebben inmiddels de mogelijkheden om zonnepanelen te laten plaatsen bekeken via de Zonnekaart. Ik veronderstel dat heel veel van deze mensen nog de stap gaan zetten om zonnepanelen aan te schaffen. Verder reken ik ook op de inzet van lokale overheden. Goed voorbeeld doet goed volgen. Bovendien zal ik bedrijven blijven responsabiliseren en zullen er nieuwe lokale en nationale promotiecampagnes volgen.’

Lees het volledige artikel hier in de juni 2017-editie van Solar Magazine.

One thought on “Energieminister Tommelein: ‘Nieuwe promotiecampagnes voor zonnepanelen op komst’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.