Facebook bereid Belgische wetten na te leven

Posted on Posted in Vice kabinet

Terzake 2015-02-19Staatssecretaris voor Privacy Bart Tommelein had woensdag 18 februari 2015 een meeting met vertegenwoordigers van Facebook. Die hadden zelf een onderhoud gevraagd met de staatssecretaris, nadat hij in de pers zijn ongerustheid had geuit over de nieuwe gebruiksvoorwaarden van de sociale netwerksite. “Het was een constructief gesprek. Facebook toonde zich bereid om onze wetten na te leven.”

In een gesprek met vertegenwoordigers van Facebook maakte staatssecretaris Bart Tommelein zijn bekommernissen over. Facebook stelde zich constructief op en toonde zich bereid om de Belgische wetten na te leven. Net als Tommelein zijn ze wel voorstander van een Europese aanpak, zodat ze zich snel en efficiënt kunnen schikken naar de Europese regels.

Facebook gaf aan dat er heel wat misverstanden bestaan over hun nieuwe gebruiksvoorwaarden. Zo ontkennen ze pertinent dat ze foto’s doorgeven aan derden voor reclamedoeleinden. Bart Tommelein gaf het bedrijf mee dat het in de toekomst beter moet communiceren: “Facebook zou ook een educatieve rol kunnen spelen. Voor zwakkere groepen in onze samenleving en voor kinderen zijn die ingewikkelde gebruiksvoorwaarden moeilijk te begrijpen.”

De staatssecretaris toonde zich tevreden na het gesprek. “Ik strijd liever samen met Facebook voor het behoud van onze privacy, dan tégen Facebook. Maar dit positieve gesprek ontslaat hen niet van hun verantwoordelijkheid. Iedereen moet de wet naleven.”

Klik hier om het fragment uit Terzake te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.