Facebook bereid educatieve rol op te nemen voor jonge en kwetsbare gebruikers

Posted on Posted in Viceminister-president en Vlaams minister 2016 - 2018

Facebook

Bij een meeting op vraag van Facebook half februari, uitte staatssecretaris voor Privacy Bart Tommelein enkele bezorgdheden. Hij wees de vertegenwoordigers enerzijds op de plicht van Facebook om zich aan onze privacywetgeving te houden. Anderzijds vroeg hij hen om meer aandacht te hebben voor hun jonge en kwetsbare gebruikers. Vandaag kwamen Facebook met enkele concrete voorstellen.

1. Campagne ‘Think Before You Share’
Een campagne in samenwerking met de overheid en Childfocus, die jongeren doet stilstaan bij welke informatie ze met wie delen. Minister van Jeugd en Media Sven Gatz zal daarvoor mee aan tafel schuiven.

2. ‘Facebook Guide for Educators’
Een soort handboek voor leerkrachten. Facebook is bereid daarvoor samen te werken met de ministers van Onderwijs, het te vertalen in onze drie landstalen, en beschikbaar te maken voor scholen in België.

3. Campagne ‘Privacy Check-up’
Campagne op Facebook zelf. Alle Belgen krijgen een advertentie zien die hen aanraadt hun privacy-instellingen te bekijken en aan te passen.

Bart Tommelein: ‘Alles wat kan helpen om jonge en kwetsbare gebruikers weerbaarder te maken is welkom. Ik ben blij dat Facebook dat inziet en met enkele concrete voorstellen komt voor ons land. Al ontslaat dit hen uiteraard niet van hun plicht om zich aan onze privacywetgeving te houden.’

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.