Geluidsarm vuurwerk in Mariakerke op 11 juli

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee

Op 11 juli zal er voor het eerst geluidsarm vuurwerk worden afgestoken in Mariakerke. Naast de vuurwerkpijlen zal het spektakel aangevuld worden met muziek en extra lichteffecten evenals lasers om extra beleving toe te voegen. Tijdens het zomerse Vuurwerkfestival wordt er bovendien gebruik gemaakt van plasticarm vuurwerk. 

Burgemeester Bart Tommelein: “Vuurwerk is in Oostende een traditie. De Belgische vuurwerkmakers weten als geen ander dat dit hét vuurwerk is dat er bovenuit moet steken. De verschillende data staan dus best ineens in de agenda’s om geen enkel vuurwerk te missen. De keuze om het geluidsarm vuurwerk te testen is een logische volgende stap voor een evenement dat als grootste in zijn soort steeds toonaangevend moet zijn.”

Schepen Silke Beirens, bevoegd voor Mens en Milieu: “Hoewel vuurwerk zeker een plaats heeft in Oostende, moeten we blijven zoeken naar een evenwicht om het milieu niet onnodig te belasten. Op 11 juli testen we daarom het geluidsarm vuurwerk en zal er tijdens het Vuurwerkfestival enkel gebruik gemaakt worden van plasticarm vuurwerk. Dit zal alvast de hoeveelheid plastic afval achteraf met 80% terugdringen. Het geluidsarm vuurwerk is ook hondvriendelijk, iets wat heel wat eigenaars kunnen komen ontdekken.”

Het vuurwerk op 11 juli – een samenwerking tussen Toerisme Oostende vzw en de Handelaarsbond Mariakerke-Raversijde – zal worden afgeschoten door Kris Degryse die zal worden bijgestaan door 4U Renting. De show wordt een mix van vuurwerkpijlen, muziek en extra lichteffecten evenals lasers. Afspraak op het Strandplein in Mariakerke om 23.00 uur.

Vuurwerkfestival

Plasticarm vuurwerk is de grootste nieuwigheid in de nieuwe editie van het Vuurwerkfestival. Dit houdt in dat alle plastic, die niet vitaal is voor de veiligheid verboden is. Op deze manier wordt het totale gewicht aan afval, afkomstig uit het vuurwerk met 80% gereduceerd.

De data van de vuurwerken van het Vuurwerkfestival 2019 zien er als volgt uit:

Datum Uur Plaats Naam
08/07/2019 23u00 Groot Strand LPL Fireworks – Pyrotechnie Liegeoise
15/07/2019 23u00 Groot Strand CBF PyroTechnics – Geraardsbergen
21/07/2019 23u00 Groot Strand DBK Fireworks – Merksem
22/07/2019 23u00 Groot Strand Vangelabbeek Events – Lanaken
29/07/2019 23u00 Groot Strand T&T Fireworks – Lummen
05/08/2019 22u30 Groot Strand Party-Fices – Namur
12/08/2019 22u30 Groot Strand Ambiance Fêtes (FestyParty)
15/08/2019 22u30 Mariakerke L’Etincelle – Huy

Ook dit jaar zal een jury beslissen over de winnaar van het Vuurwerkfestival. Hiermee wordt telkens rekening gehouden met de duur, opbouw, tempo, originaliteit en kleurgebruik. Ook toeschouwers kunnen hun favoriet doorgeven en zo mee helpen beslissen over de publiekswinnaar. Dit kan online via www.vuurwerkoostende.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.