Minister Tommelein poseert samen met andere belanghebbenden

GO! Scholengroep 16 Midden-Limburg zet met Vlaams EnergieBedrijf eerste stappen richting energieprestatiecontract

Posted on Posted in Energie


Op 22 juni 2016 tekenden scholengroep 16 van het GO! en het Vlaams EnergieBedrijf (VEB) een samenwerkingsovereenkomst, in aanwezigheid van Minister Tommelein. Het VEB helpt de scholengroep om tot een energieprestatiecontract te komen met een Energy Services Company (ESCO).

Iedereen is zich ervan bewust dat energiebesparing in de openbare sector broodnodig is. Het Vlaamse regeerakkoord legde al een sterke focus op energie-efficiëntie. Minister van energie Tommelein: “Energie-efficiëntie is essentieel om onze energiekost blijvend te verminderen. Bij scholengroep 16 nemen ze hun verantwoordelijkheid op voor een duurzame toekomst.”

De keuze voor dit project kwam er niet zomaar. Voorzitter van Scholengroep 16 Rudi Wouters: “Scholengroep 16 staat met 34 instellingen verdeeld over 115 gebouwen voor een jaarlijkse energiefactuur van meer dan 1 miljoen euro. Wij denken dat het minder kan, zonder aan comfort in te boeten. Budgetmatig is een energieprestatiecontract zeer interessant: de investering wordt betaald met de gerealiseerde energiebesparing.” Vandaag tekent de scholengroep een samenwerkingsovereenkomst met het VEB om samen tot een energieprestatiecontract met een ESCO te komen.

Bij een energieprestatiecontract engageert de ESCO zich om de energiekost te verlagen door duurzame investeringen uit te voeren. De ESCO wordt betaald met een deel van de energiebesparing die hij realiseert. Na de periode van het contract is de winst voor de opdrachtgever. Waar traditioneel studie, uitvoering en onderhoud bij verschillende partijen zitten, neemt de ESCO alle fases op zich.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.