Schepen Tommelein wil einde maken aan Kafka-regelgeving!

Het Nieuwsblad - Stadhuis
© Het Nieuwsblad

Eerste Schepen Bart Tommelein (Open VLD), bevoegd voor Administratieve Vereenvoudiging, lanceert vandaag een Oostends Kafka-meldpunt. ‘We willen de Oostendenaar komende jaren actief betrekken bij het beleid en vragen hen daarom om het stadsbestuur te contacteren als ze geconfronteerd worden met ingewikkelde procedures of Kafkaiaanse toestanden. Via die meldingen kunnen we de werking van onze stad en ons stadsbestuur nog verbeteren‘, aldus de liberale schepen.

Schepen Tommelein: ‘Als schepen van de stad Oostende stel ik vast dat bepaalde administratieve formaliteiten voor zowel inwoners als ondernemers en verenigingen een zware last vertegenwoordigen. Zowel bij het organiseren van een evenement in de stad, het indienen van een bouwaanvraag of het verzoek voor een adreswijziging dient de burger een zware inspanning te leveren om de juiste administratieve wegen binnen het stadsbestuur te vinden. Ik ben er daarom van overtuigd dat de administratieve procedures zo moeten worden georganiseerd dat enerzijds het stadsbestuur in staat is haar taken zo goed mogelijk te vervullen en anderzijds de burger en onderneming zo weinig mogelijk inspanningen moeten leveren.’

De liberale schepen lanceert daarom vanaf vandaag een digitaal Kafka-meldpunt waarop de Oostendenaar terecht kan. Tips om bepaalde absurde regels af te schaffen of ideeën om de dienstverlening eenvoudiger te doen verlopen, kunnen via www.oostende.be/kafka worden gemeld. Wie schriftelijk een procedure wil melden, kan dat via de gekende signaalkaarten. De meldingen zullen structureel worden opgevolgd en onderzocht. Tot slot wordt er ook op gewezen dat men voor andere meldingen (zoals bijvoorbeeld zwerfvuil, een kapot wegdek, etc.) snel terecht kan op de afvalapp:  www.oostende.be/oostendeblinkt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.