Hill’s donuts opent nieuwe winkel in de Kapellestraat

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

Maarten Loose en Severine Meuleman openen op 31 mei hun nieuwe zaak Hill’s Donuts in de Kapellestraat 72. In de winkel kun je terecht voor… donuts! ‘In alle kleuren en smaken’, zegt Maarten Loose. ‘Onze donuts worden nog ambachtelijk gemaakt door de bakkersfamilie Hillewaere.’

Shoppingstad Oostende heeft er een nieuw en trendy adresje bij. In de Kapellestraat 72 opent op vrijdag 31 mei, met de Late Night Shopping, Hill’s Donuts de deuren. In hun zaak bieden Maarten Loose en Severine Meuleman een ruim gamma van meer dan 50 soorten donuts aan. ‘We hebben voor elk wat wils’, zegt de zaakvoerder.

De donuts worden ambachtelijk geproduceerd door de bakkersfamilie Hillewaere. ‘Dit onderscheidt ons van vele anderen. Bij ons is alles vers en zonder bewaarmiddelen. De donuts worden dagelijks vers gemaakt in de bakkerij in Menen waar een gediplomeerd bakker-patissier-chocolatier aan het roer staat’, verduidelijkt Loose.

Hill’s Donuts heeft reeds winkels in Ieper en Brugge. Ze zijn ook terug te vinden op festivals en hippe events. ‘We wilden graag een vestiging aan de kust. Oostende lag hierbij voor de hand als dé shoppingstad aan zee waar er altijd iets te beleven valt. We kregen ook alle steun vanuit het Economisch Huis bij het zoeken naar een geschikt pand en het hele proces tot aan de eigenlijke opening. Als ondernemer is dat zeker een pluspunt en een extra motivatie om voor Oostende te kiezen’, stelt Maarten Loose.

Volgens schepen voor ondernemen Charlotte Verkeyn past een zaak als Hill’s Donuts perfect in de extra aandacht die er binnen het beleid is voor het aantrekken van nieuwe winkels naar onze winkelstraten. ‘Dit is een mooi en treffend voorbeeld van hoe we onze shoppingstraten verder willen ontwikkelen: met nieuwe zaken die het verschil maken en een aantrekkingspool vormen voor ons shoppingapparaat’, weet schepen Verkeyn.

Ook burgemeester Bart Tommelein is enthousiast over de komst van Hill’s Donuts. ‘We hebben dit jaar al meerdere mooie nieuwe zaken geopend in Oostende. Dergelijke unieke winkels zorgen ervoor dat de mensen graag naar onze stad komen en hier telkens iets nieuws kunnen ontdekken. Oostende leeft en is duidelijk in! We blijven samen verder inzetten op dit imago’, aldus de burgemeester.

Hill’s Donuts is gevestigd in een pand dat eigendom is van de Stad Oostende en recent een ingrijpende renovatie onderging.

‘Door dit prachtig beschermd pand te renoveren, geven we met deze nieuwe bestemming een nieuw leven. Ik ben erg trots op deze nieuwe troef voor onze stad, de Oostendenaars en de vele bezoekers van onze stad,’ besluit Björn Anseeuw, bevoegd voor mobiliteit, openbaar domein en stadsvernieuwing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.