Energie 2016 - 2018

Iedereen mee in de ‘Stroomversnelling’ naar meer hernieuwbare energie

Minister Tommelein ondertekent engagementsverklaring


Vorige maand ging Stroomversnelling Vlaanderen van start, het traject naar een Vlaamse Energievisie op lange termijn. Op 16 juni ondertekenden heel wat sectorfederaties, vakbonden, milieubewegingen, werkgevers, universiteiten en andere stakeholders de engagementsverklaring; vanaf vandaag kan iedereen ze ook online ondertekenen. ‘Het enthousiasme tijdens het startevent was groot, daarom geven we nu iedereen de mogelijkheid om de omslag naar hernieuwbare energie mee te onderschrijven’, aldus Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.

Een maand geleden ging het traject naar een Vlaamse Energievisie en een Energiepact van start. Tijdens het evenement ‘Stroomversnelling’ was er ruimte voor discussie over het energielandschap van de toekomst. Heel wat organisaties ondertekenden de engagementsverklaring. Vanaf vandaag kan iedereen die online ondertekenen.

Ondertussen ondertekenden ook de Gezinsbond, VU Brussel, Universiteit Antwerpen, Vlaamse Confederatie Bouw, ACLVB, Fluxys, Febelfin, Algemeen Boerensyndicaat en de Vereniging van Vlaamse Provincies de engagementsverklaring. Vind jij de omslag naar hernieuwbare energie ook belangrijk? Ga dan naar stroomversnelling.vlaanderen/engagementsverklaring en teken mee!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.