Kapitein Winokio verovert Fort Napoleon in Oostende met zomerexpo

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

De populairste kapitein van het land kaapt deze zomer Fort Napoleon voor zijn eerste doe-expo. Fort Napoleon wordt van 29 juni tot 1 september omgetoverd tot ‘Fort Winokio’. Kapitein Winokio wil met deze expo niet alleen de kleinsten onder ons verwennen, de tentoonstelling zal ook boeiend zijn voor alle (groot)ouders. Het spreekt voor zich dat de Kapitein zélf ook regelmatig zal opduiken in zijn buitenverblijf in Oostende.

De expo zal het semi-biografisch verhaal vertellen van De Kleine Kapitein die op zoek gaat naar de geheime notenmix. Tijdens deze tocht ontmoet hij zijn matrozen. De combinatie van levensgrote platen, een muzikaal luisterverhaal ingesproken en gezongen door Kapitein Winokio en leuke opdrachten maken van deze expo een spannende ontdekkingstocht, zowel binnen als buiten.

Kapitein Winokio heeft niet alleen aan de kleinsten gedacht. In Fort Winokio zal er een retrospectieve zijn rond het verhaal achter Kapitein Winokio: unieke facts & figures, archiefmateriaal en spannende weetjes over de wildste avonturen van de kapitein. Deze retrospectieve in ware pop-art stijl is een absolute must om 15 jaar Kapitein Winokio te vieren.

Exclusief rooftop optreden

Kapitein Winokio zal op 20 juli een exclusief rooftop optreden spelen op het dak van Fort Napoleon. Tickets en meer info hierover komen snel online

Kapitein Winokio

“Wat is dat toch met Oostende? Ik blìjf maar terugkomen naar deze Stad aan Zee. Is het de wind? De zee? Het strand? De mensen? De mosselen in De Kombuis? Ik schreef er de helft van mijn liedjes en maakte er zelfs een boek over (Ankers en Roeren). Deze zomer wil ik heel graag eens in een zandkasteel wonen… met zicht op zee.”

Burgemeester Bart Tommelein

“We verwelkomen kinderheld Kapitein Winokio heel graag in onze stad-aan-zee”, aldus Burgemeester Bart Tommelein. “We hebben in het verleden al heel wat succesvolle expo’s georganiseerd in Fort Napoleon, het verhaal van Kapitein Winokio past perfect in dat rijtje. Als cultuurstad willen we ook de kleinsten onder ons betrekken en hen op die manier warm maken om verder op ontdekking te gaan.”

Zomerbar

Naast de expo opent er tijdens de zomermaanden ook een pop-up bar & bistro in het Fort. Zo zal je een bezoek aan aan Fort Winokio kunnen afsluiten met een garnaalkroket, ijsje of heerlijke wafel.

Fort Napoleon wordt tijdens de zomer omgebouwd tot Fort Winokio en zal dus helemaal ingepalmd worden door de Kapitein. In het najaar staat de heropening van Fort Napoleon gepland met een nieuwe museale invulling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.