CommunicatieCovid-19Oostende - De Stad aan ZeeToerisme

Kursaal Oostende opent terug z’n deuren

Posted

Het Kursaal opent terug z’n deuren na 16 stille maanden

Net zoals alle andere grote cultuurhuizen, moest ook het Kursaal in maart 2020 noodgedwongen de deuren sluiten. Het bleef 16 maanden muisstil in de grote zaal. Achter de schermen werd hard gewerkt om alle voorstellingen verplaatst te krijgen naar een nieuwe datum, er werden nieuwe voorstellingen aangetrokken en congressen en bedrijfsfeesten werden voorbereid.

 

Kursaal fungeerde bijna 9 maand als vaccinatiecentrum

Toch vervulde het Kursaal een heel belangrijke rol in heel de Covid periode. Het Kursaal werd omgebouwd tot een vaccinatiecentrum voor Oostende en Middelkerke. Een groot deel van de vaste Kursaal medewerkers werd ingeschakeld om de werking van het centrum in goede banen te leiden. Een succesverhaal want op vandaag zijn meer dan 80% van de Oostendenaars volledig gevaccineerd.

 

De vele kunstwerken werden terug tot leven gebracht

NV EKO, die instaat voor het beheer van het gebouw, maakte van de lege zalen gebruik om alle kunstwerken te renoveren. Zo werden onder andere de beelden van Olivier Strebelle gerenoveerd en kregen hun ereplaats terug in het auditorium en het prachtige tafereel op de muurschildering van Paul Delvaux werd minutieus terug tot leven gebracht.

 

Een gevarieerd aanbod

Het Kursaal is er toch in geslaagd om mede dankzij hun vaste promotoren een mooi programma samen te stellen. Een zeer gevarieerd programma gaande van rock tot klassiek, van moderne dans tot kindervoorstellingen. Grote namen als 10cc, Adamo, Clouseau en Will Tura konden niet ontbreken. Ook Studio100 is opnieuw van de partij met shows voor de allerkleinsten en terugkerende topshows zoals Brit Floyd zorgen opnieuw voor volle zalen. Er zijn niet enkel verplaatste concerten te vinden, maar er werden ook nieuwe voorstellingen toegevoegd aan het programma zoals onder andere De Kreuners, Jaap Reesema en Pommelien Thijs, Stef Bos, De Kerstshow, het Feestconcert à l’Ostendaise onder leiding van Dirk Brossé, Wouter Deprez en Helmut Lotti.

 

Congressen en bedrijfsevenementen vinden opnieuw hun weg naar het Kursaal

Naar goede gewoonte gaan ook de grotere congressen en events terug door in het Kursaal. Op maandag 27 september wordt er gestart met een week NVKVV congres waar dagelijks een 350 personen op verwelkomd worden en kort daaropvolgend is er opnieuw de tweedaagse van het VVBAD congres waar dagelijks een 500 personen op verwelkomd worden.

 

Het Kursaal en haar team is er meer dan klaar voor

“Ik kan als voorzitter van VZW Kursaal bevestigen dat het voltallige team enorm enthousiast is om terug te kunnen doen wat ze het liefst doet en kan uitkijken naar meer dan 40 mooie events, verspreid over bijna 60 eventdagen tot het einde van het jaar”, Bart Tommelein, voorzitter Kursaal Oostende en Burgemeester Stad Oostende.

 

Kalender

www.kursaaloostende.be/kalender