Oostende - De Stad aan Zee

Liberalen gaan strijd aan tegen visuele vervuiling

Bart Tommelein wil uitleg over de rol van Callebaut bij de VRT
Bart Tommelein wil uitleg over de rol van Callebaut bij de VRT

Eerste Schepen Bart Tommelein (Open Vld), bevoegd voor Stedenbouw en Ruimtelijke Ordening, wil de strijd aangaan tegen de visuele vervuiling in de stad. ‘We stellen vast dat door de vele immoborden er een complete wanorde in bepaalde invalswegen is ontstaan. Die wildgroei voedt bovendien de perceptie dat alles in onze stad ofwel te koop ofwel te huur zou staan. Er is dan ook esthetisch helemaal geen lijn meer te trekken’, aldus Tommelein (Open Vld). De liberale schepen roept de sector daarom op om voorstellen te doen hoe de problematiek kan aangepakt worden. De Vlaamse regelgeving, waarbij de borden ten laatste 14 dagen na de verkoop of verhuur moeten worden verwijderd, zal bovendien in Oostende ook onmiddellijk worden toegepast. 

Eerste Schepen Bart Tommelein (Open Vld) roept de sector op om tot een compromis te komen inzake de immoborden in Oostende. ‘We willen de sector op hun verantwoordelijkheid wijzen en ik roep de makelaarsfederatie dan ook op om met voorstellen te komen. De Vlaamse decreetgever reikt ons alvast ook een aantal beleidsmiddelen en bepaalt dat immoborden ten laatste 14 dagen na verkoop of verhuur moeten verwijderd worden. Ook de zogenaamde V-borden of ruiters vormen vaak een visueel probleem in het straatbeeld. Kortom, we hopen dat de sector de ernst van de situatie inziet en zelf stappen zal ondernemen. Zoniet, zal ik ook als schepen zelf een aantal voorstellen doen’, verduidelijkt Schepen Tommelein (Open Vld) die hoopt dat het straatbeeld en onroerend patrimonium op deze manier beter gewaardeerd zal worden.

One thought on “Liberalen gaan strijd aan tegen visuele vervuiling

  1. U moet natuurlijk ook kijken hoe het komt dat er zoveel borden Te Huur/Te Koop hangen. Dankzij de Oostendse pestbelastingen lopen eigenaars en huurders weg uit Oostende. Misschien moet u zoals uw voorzitter ook sorry zeggen voor deze pestbelastingen 🙂 Niet goed bezig daar in Oostende.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.