Maak je persoonlijke #LOVEOOSTENDE reisgids op visitoostende.be

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

Toerisme Oostende vzw lanceert een nieuwe tool op haar website waarmee iedereen zijn eigen online #loveoostende reisgids kan maken. Op die manier kunnen Oostendenaars en bij uitbreiding alle Oostende-fans hun favoriete hotspots van dé Stad aan Zee delen met de wereld. Elke gepersonaliseerde #loveoostende reisgids krijgt een eigen webpagina om makkelijk te kunnen delen.

“Niemand kent onze stad zo goed als de Oostendenaars zelf.”, aldus Burgemeester Bart Tommelein. “We willen Oostendenaars op die manier faciliteren om een ambassadeursrol op te nemen en hun favoriete adresjes te delen met vrienden en familie uit het binnen- en buitenland. Meer en meer bezoekers zijn op zoek naar authentieke en verrassende plekken. Deze tool speelt helemaal in op deze trend. Samen met alle Oostendenaars maken we van Oostende de b(l)oeiende plek die ze is.”

Een #loveoostende reisgids kan aangemaakt worden op visitoostende.be. Door je favoriete plekken of evenementen een hartje te geven, worden ze verzameld op een webpagina. Er kan bij elke keuze wat extra context gegeven worden en alle plaatsen worden ook weergegeven op een handig kaartje. Als kers op de taart krijgt elke #loveoostende reisgids ook een persoonlijke en unieke URL om makkelijk te kunnen delen.

Oostende-ambassadeurs
Zes Oostendenaars geven alvast het goede voorbeeld en roepen hun stadsgenoten in korte filmpjes op om ook hun online reisgids aan te maken. Binnenkort zal hun oproep ook te zien zijn in De Grote Klok en op aankondigingsborden in de stad. Onder hen ook Heidi Lenaerts: “Oostende is sinds enkele maanden mijn vaste thuishaven, maar we komen hier natuurlijk al veel langer. Heel wat kennissen, vrienden en familie vragen mij regelmatig om mijn Oostende-tips. Dankzij mijn #loveoostende reisgids kan ik deze makkelijk delen met iedereen.”

Naast Heidi Lenaerts deelden ook Ellen Van Wulpen, Liesbet Deplancke, Lien Moijson, Kevin Pierloot en Julie Mostrey hun tips.

“Deze tool richt zich natuurlijk niet alleen op Oostendenaars.”, verduidelijkt Algemeen Directeur van Toerisme Oostende vzw Peter Craeymeersch. “We zullen alle Oostende-fans oproepen om hun hotspots te delen, te beginnen met onze vaste ambassadeurs. Heel wat mensen zijn, net als wij, verliefd op onze stad, en willen dit maar al te graag delen met de wereld.”

Een #loveoostende reisgids aanmaken kan gratis door te surfen naar www.visitoostende.be.