Oostende - De Stad aan Zee

Naar Nicaragua Classic

Vader Wim en Katrien Vermeire
Vader Wim en Katrien Vermeire

© DE ZEEWACHT – Vader Wim en dochter Katrien Vermeire nemen dit najaar deel aan de Nicaragua Classic. Met hun mountainbike fietsen ze van 23 november tot 3 december een afstand van 455 km doorheen het Latijns-Amerikaanse land.

De Nicaragua Classic is meer dan een puur sportieve uitdaging,” blikken Wim en Katrien vooruit. De mountainbiketocht werd in het leven geroepen door Vredeseilanden en heeft een dubbel doel. Enerzijds moeten de deelnemers per twee een bedrag van 6000 euro sparen om zo de projecten van Vredeseilanden in Nicaragua te kunnen steunen. Maar via de deelnemers ook de doorsnee Vlamingen te sensibiliseren. In Nicaragua lijden heel wat mensen honger en velen onder hen zijn boeren. Vredeseilanden wil hen ondersteunen bij de voedselprodutie. Zo zou de armoede al een flink stuk kunnen worden teruggedrongen. Tijdens de classic bezoeken de 40 deelnemende fietsers de verschillende projecten waar Vredeseilanden zijn schouders onder zet. Vooral het probleem van de koffieplantages ligt ons nou aan het hart. Door de boeren een steuntje in de rug te geven kunnen die beter voldoen aan de markt van vraag en aanbod. Met de steun van Vredeseilanden slagen de boeren erin om betere kwaliteit te leveren. Daardoor is het verantwoord een hogere prijs voor hun producten te vragen.


 
 
 
 
 
 

Vredeseilanden
Vredeseilanden

Mont Ventoux

Uiteraard mag je niet onvoobereid aan de start van de fietstocht verschijnen. De Nicaragua Classic is dan wel geen wedstrijd, maar zonder een goede conditie is het onbegonnen werk. We zijn beiden getrainde sporters, lid van de Oostendse mountainbikeclub Beachbikers.” zeggen de twee sportieve Stenenaars. “De sportieve uitdaging van eind november verloopt ook in heel andere omstandigheden. Er heerst een ander klimaat en het parcours is heuvelachtig.” Daarom beklom Katrien onlangs liefst drie keer na elkaar de Mont Ventoux, een reus van 1911 meter hoog. Wim is zelf ingeschreven voor Le Cannibale waarbij hij zes cols op een dag beklimt.

 
 

Tussendoor proberen we het verieste bedrag van 6000 euro bij elkaar te krijgen. Langzaam maar zeker gaat het de goie richting uit, maar alle kleine beetjes helpen. Wie een idee wil krijgen over het initiatief, kan klikken op de pagina van Vlaanderen Vakantieland van de VRT. Een bedrag storten kan op BE64 0000 0000 5252 van Vredeseilanden, met als mededeling: Nicaragua Classic 2013, Wim en Katrien Vermeire. Vanaf 40 euro is er een fiscaal voordeel verzekerd. Voor zover het technisch mogelijk is, zullen we tijdens de tocht in Nicaragua nieuwsberichten posten op onze Facebookpagina met de trefwoorden Nicaragua Classic – Katrien en Wim Vermeire.” besluit Wim Vermeire.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.