NIEUWE COFFEEBAR ALBRECHT OPENT IN DE HERTSTRAAT

Posted on Posted in Oostende - De Stad aan Zee, Toerisme

‘Trendy zaak die perfect past in bruisend Oostende’

Elke Albrecht (29) opent deze week haar nieuwe food & coffeebar Albrecht in de Hertstraat in Oostende. De zaak verhuist vanuit de Christinastraat naar een volledig vernieuwd pand. ‘Voortaan kun je bij ons ook terecht voor take away en privé-feestjes’, legt Elke Albrecht uit.

Food & coffee bar Albrecht is intussen een vaste waarde voor ontbijt, lunch of een koffie met allerhande lekkers. Met de nieuwe locatie in de Hertstraat tilt Elke Albrecht haar zaak naar een ‘higher level’. ‘Het pand is veel mooier, de keuken is dubbel zo groot, we hebben een grotere bar waardoor we ook take away, catering en privé-feestjes kunnen voorzien, zegt ze. Het team van Albrecht breidt ook uit.

Volgens Elke past de nieuwe Albrecht nog beter bij Oostende. ‘We willen het stadsleven regenereren. Oostende is een bruisende stad. Hier valt steeds iets te beleven en we springen dan ook graag mee op die trein door te investeren in een pand met karakter. Hier was voordien Frituur Cannibal, bij iedereen welgekend’. Elke Albrecht is ook zeer tevreden met de ondersteuning die ze de voorbije jaren kreeg van zowel het Economisch Huis als Toerisme Oostende. ‘Dat ik met al mijn vragen steeds bij de centrummanager terecht kon, heeft mij erg geholpen. Ook de promo door Toerisme Oostende is voor een zaak als Albrecht van bijzonder belang’, zegt ze.

In Albrecht worden drankjes als ‘Sunday kinda love’, ‘Unicorn chocolat milk’ of ‘Sweet baby Jesus’ geserveerd. Het zijn unieke varianten van warme chocolademelk die Elke Albrecht op de kaart heeft staan van haar nieuwe food & coffeebar Albrecht. De bombastische chocolademelk met slagroom en koekjes is nog steeds één van de ‘specials’. ‘We zijn intussen gekend voor onze ontbijtjes en de lunch. Albrecht staat voor verse producten en kwaliteit. Ook smoothies en milkshakes staan op onze kaart, legt ze uit. ‘Nieuw is ook de black macha Latte en shakshuka, dat is een eenpansgerecht met groentjes en ei dat als ontbijt wordt geserveerd.’

Burgemeester Bart Tommelein is verheugd dat jonge ondernemers als Elke Albrecht in de Stad aan Zee blijven investeren. ‘De Hertstraat is een trendy stukje Oostende geworden met local heroes als Maxzim, Nauti, Lily, Aperitivo en nu ook Albrecht. Met dergelijke zaken maken we het verschil. Hiervoor komen de mensen speciaal naar Oostende’, stelt de burgemeester.

Ook schepen voor ondernemen Charlotte Verkeyn is tevreden met deze trendy nieuwe zaak. ‘Met het Economisch Huis blijven we starters ondersteunen. We zetten ook extra in op het aantrekken van nieuwe en trendy zaken’, besluit de schepen.